Tíz percen belül ketten is hídról ugrottak a Dunába Budapesten

A rendőrség szerint nem ismerték egymást.

Az ORFK szerint:

Egy járókelő hívta a rendőröket a Szabadság híd közeléből délután egy óra körül, hogy egy férfi be akar ugrani a Dunába. Amikor a vizirendőrök odaértek a híd alá, látták, hogy a Lánchídról egy másik férfi ugrik be a vízbe. Motorcsónakkal elindultak kimenteni, közben beszóltak a központba, hogy küldjenek erősítést a Szabadság hídhoz. Mikor a második rendőr motorcsónak odaért a Szabadság híd alá a másik férfi is vízbe ugrott. A rendőrök őt is kimentették. A két férfi valószínűleg nem ismerte egymást, mindketten kórházba kerültek. Azért sikerült őket azonnal kimenteni, mert az árvízi védekezés miatt a szokásosnál több vizirendőr van a Dunán.

UPDATE 1

A HavariaPress:

Kiugrott egy dugóban veszteglő mentőautóból, majd a Dunába vetette magát egy férfi a Szabadság hídról. A férfi a híd korlátjára mászott, majd beugrott a Dunába. A férfit a riasztott tűzoltók élve kimentették.

UPDATE 2

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat:

A fiatalabbik férfivel egy mentőautó tartott a kórház felé, amikor a Lánchíd közepén agresszívvá vált, rátámadt a mentősre, feltépte a mentőautó ajtaját, majd beugrott a Dunába. A férfi a mentőautót is megrongálta.

Mindkét férfi zúzódásokat szenvedett, de az még nem derült ki, vannak-e belső sérüléseik. Mindkettejüket stabil állapotban szállították kórházba.