Leisztinger szállodáiban alszanak a BRFK rendőrei

Budapest
2013 június 11., 06:52
photo_camera Google Street View

Leisztinger Tamás Hunguest Hotelsétől bérel szálláshelyeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság a BRFK rendőreinek elhelyezésére. A Közbeszerzési Értesítő június 3-i számában megjelent közlemény szerint az ügylet összértéke 690,48 millió forint.

Bár a közbeszerzés eredményét csak júniusban hirdették ki, a BRFK tájékoztatása szerint maga a pályázat áprilisban lezajlott, a rendőrök május 1. óta már használják is a szolgáltatást.

2013. május 1. óta a rendőrök a Budapest III. kerületi Hotel Touringban, a XI. kerületi Hotel Venturában és a VIII. kerületi Hotel Platánusban vannak elhelyezve. A 3 bérelt szálló jól lefedi Budapest egész területét.

A rendőrség 2017-ig szerződött a Hungesttel és konzorciumi társával, az Oláh Alekszandr László tulajdonolta Rossimo Ingatlanforgalmazó Kft.-vel. A szállodákban állandóan 150 főt helyeztek el, de "rendkívüli esetben további 300 fő elszállásolását tudjuk megoldani". A rendőröket kétágyas, fürdőszobás szobákban szállásolják el. "Mindegyik szobában van hűtőszekrény és színes tévé", és még főzni is lehet. Mosó és szárítógépek is vannak, és ingyen wifi.


View Rendőrszállók Budapesten in a larger map

A rendőrségnek saját szállodái is vannak a IV., X., XIV. és XX. kerületekben és megkapták a fővárosi önkormányzattól az óbudai Hotel Retrót is. Ezt most felújítják, júlistól 158 rendőr lakhat itt.

A saját üzemeltetésű és a bérelt szállókon közel ezer rendőr napi lakhatását oldja meg a BRFK. Ezzel, illetve a rendelkezésünkre álló saját és önkormányzati tulajdonú, belügyi bérlő kijelölési jogú lakásokkal a BRFK állományának lakhatása lényegében megoldható.

UPDATE 13:30: Oláh Alekszandr László Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjének a testvére.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.