Forgalmi akadályt és búvóhelyet is jelenthet az ételosztásra váró tömeg

POLITIKA
2013 június 12., 08:44
comments 42
photo_camera szabozcc.tumblr.com

Kilenc nap után kaptunk választ az ORFK sajtóosztályától, hogy az utóbbi időben miért igazoltatják rendszeresen az Ételt az életért alapítvány Blaha Lujza téri ételosztásán sorban álló embereket.

Az ételosztás helyszínen a rendőri jelenlét azért vált szükségessé, mert a korábbi tapasztalatok alapján az odaérkező személyek gyakran megzavarták a Rákóczi út gyalogos-és járműforgalmát, és ezt a helyzetet a segélyszervezetek jelen lévő munkatársai nem tudták megfelelő módon kezelni, így a rendőri jelenlétre a közlekedésbiztonság érdekében is szükséges volt. Ugyanakkor az elmúlt időszakok tapasztalatai alapján a segítségre szoruló hajléktalan emberek közé nagy számban megpróbálnak elvegyülni körözött személyek, akiknek a kiszűrése csak az igazoltatás során, annak részeként lehetséges.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitányságának vezetése az ételosztást végrehajtó szervezettel több alkalommal felvette a kapcsolatot a problémák megelőzése érdekében, és a sikeres együttműködésnek köszönhetően a rendőri jelenléttel kapcsolatban sem a szervezet, sem a hajléktalanok, sem pedig a lakosság részéről panasz nem merült fel.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.