Forgalmi akadályt és búvóhelyet is jelenthet az ételosztásra váró tömeg

szabozcc.tumblr.com

Kilenc nap után kaptunk választ az ORFK sajtóosztályától, hogy az utóbbi időben miért igazoltatják rendszeresen az Ételt az életért alapítvány Blaha Lujza téri ételosztásán sorban álló embereket.

Az ételosztás helyszínen a rendőri jelenlét azért vált szükségessé, mert a korábbi tapasztalatok alapján az odaérkező személyek gyakran megzavarták a Rákóczi út gyalogos-és járműforgalmát, és ezt a helyzetet a segélyszervezetek jelen lévő munkatársai nem tudták megfelelő módon kezelni, így a rendőri jelenlétre a közlekedésbiztonság érdekében is szükséges volt. Ugyanakkor az elmúlt időszakok tapasztalatai alapján a segítségre szoruló hajléktalan emberek közé nagy számban megpróbálnak elvegyülni körözött személyek, akiknek a kiszűrése csak az igazoltatás során, annak részeként lehetséges.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitányságának vezetése az ételosztást végrehajtó szervezettel több alkalommal felvette a kapcsolatot a problémák megelőzése érdekében, és a sikeres együttműködésnek köszönhetően a rendőri jelenléttel kapcsolatban sem a szervezet, sem a hajléktalanok, sem pedig a lakosság részéről panasz nem merült fel.

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.