A munkanélküliség a gyerekvállalásnak sem tesz jó

Tbg
demográfia
2013 július 10., 19:56

Bár a két dolog közötti egyértelmű kapcsolat ma is vitatott. Egy friss tanulmány szerint viszont azokban az európai országokban, amelyek igencsak megsínylették a 2008 és 2011 közötti gazdasági válságot, ez a trend, főként a 25 év körüli korosztályban látszik. Ilyen Spanyolország, Lettország, Magyarország vagy Írország. Németországban és Svájcban viszont nem esett az egy főre jutó születések száma. Kivételt ez alól a 40 év körüli korosztály jelent, ahol már "minden áron" gyereket akarnak vállalni a szülők. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.