Leszedték a Youtube-ról az Orbán lányok táncolós videóját

444
2013 július 15., 08:43

UPDATE: A YouTube-on ismért elérhető a videó, a cég pedig közölte, tévesen szedték le azt. Erről itt olvashat.

Ma délelőtt az Orbán lányok szendvicsben táncolnak a Soundon című videónkra kattintva (mely az Így bulizik a Balaton Sound elitje című riport része volt) az alábbi felirat fogadott:

“A videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube zaklató, sértő vagy fenyegető tartalmak tartására vonatkozó irányelveit. Sajnáljuk.”

Felhasználói fiókunkba belépve pedig a következő üzenetet kaptuk.

“A YouTube közössége egy vagy több videódat nem megfelelőként jelölte meg. Ha egy videót megjelöltek, a YouTube csapata megnézi, hogy megfelel-e a közösségi irányelveknek. A felülvizsgálat során azt állapítottuk meg, hogy a következő videókban olyan tartalom van, amely sérti a fenti irányelveket, ezért ezek le lettek tiltva.”

Mi ezzel nagyon mélyen nem értünk egyet

orbanek

A 444 nem az Orbán lányokat ment filmezni a fesztiválra, hanem magát a fesztivált. Amin több tízezren részt vesznek, és mindannyian számíthatnak arra, hogy a sajtó megjelent képviselői megörökítik képmásukat. Ez alól a mindenkori miniszterelnök lányai sem képeznek kivételt. Lefilmezésük így teljesen természetes.

Orbán Viktor sokszor szerepelt a sajtóban gyermekeivel, ő maga a felelős azért, hogy Sára és és Ráhel arca az egész ország előtt ismert lett. Ez egy politkai döntés, és aki él vele, köteles elfogadni, hogy akárcsak őt magát, gyermekeit is mutathatja beállított reklámképeken kívül is a sajtó. Fontos tudni, hogy sok politikus nem tesz ilyet a családjával. A leghíresebb példa az egykori spanyol miniszterelnök, José Luis Rodriguez Zapatero, aki soha nem engedte, hogy lányai képmását bárhol közöljék. Amikor a Fehér Ház egy, a szabályokkal tisztában nem lévő fotósa mégis közölt egy képet a lányokról, abból kvázi diplomáciai botrány kerekedett. Ellenpélda lehet Barack Obama helyzete, akinek lányairól, stílusokról, sőt, még kamaszodásuk részleteiről is rendszeresen lehet olvasni.

A két Orbán lány közül Ráhel jelenléte a Soundon ráadásul hírértékű is. A szintén politikusgyerek Szájer Fanni társaságában ő hosszasan nyilatkozhatott a közszolgálati médiának, amikor két évvel ezelőtt ő szervezhette a Volt fesztivál egyik kisebb helyszínét. Azé a Volt fesztiválét, amelynek rendezői megegyeznek a Balaton Sound rendezőivel. És akik közül az egyiknek, Lobenwein Norbertnek Orbán Ráhel államilag kitüntetett szakdolgozatában is köszönetet mondott.

A fentiek alapján döntöttünk úgy, hogy a VIP-részlegben megörökített anyagot közüljük, és bár most a Youtube - reméljük csak ideiglenesen - törölte, közölni fogjuk továbbra is. A videót hamarosan ismét megosztjuk olvasóinkkal.

(Az animgif forrása)

UPDATE: A videó itt megtekinthető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.