Sztrájkolnak az olasz orvosok

Egészségügy
2013 július 22., 08:05

Országos sztrájk indult el ma, harmincezer műtét maradhat el Olaszországban. Minden műszak elején négy órán fog sztrájkolni 115 ezer orvos, tiltakozásukhoz 20 ezer kórházi vezető is csatlakozik.

Hétfőn tüntettek is a gazdasági minisztérium római épülete előtt, az orvosok a 2009 óta megújításra váró kollektív szerződésük megkötését szeretnék elérni ezzel.

A kezdő orvosok jellemzően éveken át rövid időre szóló szerződést tudnak csak aláírni, ez pedig komoly anyagi bizonytalanságba sodorta a pályakezdőket.

Az orvossztrájk ideje alatt csak az életmentő beavatkozásokat végzik el. Összesen harmincezer műtét és közel félmillió szakorvosi vizsgálat marad el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.