Színészek emlékeznek a cigánygyilkosságokra

2013 július 24., szerda 6:31

Négy színész, Fullajtár Andrea, Kulka János, Gryllus Dorka és Nagy Zsolt mondja el egy-egy párperces kisfilmben a 2008 és 2009 között zajlott rasszista sorozatgyilkosság történetét. A filmeket az X Kommunikációs Központ készítette, és direkt a vádlottak tárgyalásának végére időzítették. Július 24-én szólalhattak fel az utolsó szó jogán, augusztus 6-án pedig elsőfokú ítélethirdetés lesz.

A sorozat készítői a támadássorozatról egy idővonalat is készítettek.

A kislétai gyilkosságról készült kisfilm még nem került fel a Youtube-ra.

Az utolsó szó jogán elhangzottakról az MTI számolt be: K. Árpád és testvére, István a tárgyaláson semmit sem kívánt előadni. A harmadrendű vádlott, P. Zsolt csupán ártatlanságát hangoztatta.  

Cs. István negyedrendű vádlott többet beszélt.  Elmondta, hogy az eljárás során négy vádlója volt, az ügyész és három vádlott-társa. Majd azt hangsúlyozta, hogy mindvégig az igazat mondta, bár talán védhette volna hangosabban az igazát, de az eljárás során elfáradt. Elfúló hangon hozzátette: bízik abban, hogy a bíróság nála jobban észlelte mindezt, és értékelni fogja. Cs. István magáról édesanyja sajtónyilatkozatára hivatkozva, azt mondta: bűnös, de nem bűnöző.  A két dolog között óriási a különbség - tette hozzá.