Úristen! Megszűnik az SZDSZ!

politika
2013 július 25., 9:04

Egy korszak érhet véget.

photo_camera Az SZDSZ 1990-ben

Június 8-án ülésezett az SZDSZ Országos Tanácsa (OT). Az lett volna az egyik napirendi pont, hogy hívják össze a küldöttgyűlést, de Szigethy István volt országgyűlési képviselő azt javasolta, hogy tekintettel arra, hogy az SZDSZ de facto már nem létezik (például ápirilis óta nem frissült a honlapja), a küldöttgyűlést nem tudnák megtartani, mert nem lennének küldöttek, ezért a párt kérje az ügyészségtől önmaga feloszlatását. Az OT ezt elfogadta, aminek az elnökségéről lemondott Johnné Rósenblüth Erzsébet OT-elnök, és helyére nem választottak senkit. (atv.hu)

Gyerekeknek

A liberális Szabad Demokraták Szövetsége a rendszerváltás egyik legfontosabb pártja volt. Az MSZP-vel koalícióra lépve háromszor is kormányra kerültek, 1994 és 1998 között meg 2002 és 2008 között voltak kormányon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt