Csányi Sándor feljelenti Lázár Jánost az uzsorásozásért

politika
2013 augusztus 13., 08:30

Büntetőfeljelentést tesz Csányi Sándor Lázár János ellen - mondta az OTP sajtófőnöke a nolnak.

Csányi nemcsak büntetőeljárást kezdeményez Lázár ellen, de polgári pert is indít. Csányi azért rágott be, mert Lázár tegnap az ország legnagyobb uzsorásának nevezte a bankvezért, majd azt is beszúrta, hogy Csányi a devizahitelesektől megszerzett milliárdjain páváskodik.

Lázár és Csányi már egy ideje arcolnak egymással.

A dolgot, legalább is a nyilvánosság előtt biztosan Lázár kezdte, aki még fideszes frakcióvezetőként beszélt polipként beszélt Csányiról tavaly márciusban a Rádio Q műsorában.

Egy-egy bank-konglomerátum születéséről az elmúlt húsz évben, hogy hogy jött létre egy magyarnak tűnő nagy bank, annak a vezetője milyen hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a magyar társadalomra, a magyar politikára. Polip módjára hogyan hálózza be az országot, erről kellene beszélni.

Aztán még rátett egy lapáttal, és a 444-en is folytatta a polipozást.

Elmondtam, amit Csányi Sándorról gondolok Fiala Jánosnak, és azt minden szavában fenntartom, sőt megerősödött bennem az a gondolat, amit akkor mondtam.

Erre Csányi már visszaszólt. Mikor az OTP részvényei eladását magyarázó háttérbeszélgetésen azt mondta:

Úgy hallom, egy tehetséges fiatalember [Lázár], nézzük meg, hogy a trafikügyet is milyen ügyesen elintézte.

És akkor erre uzsorásozott ugye tegnap vissza Lázár.

UPDATE: Lázár hisz az igazában

"Hiszek az igazamban, és ezért mindig, minden szavamért vállalom a felelősséget. Nyugodtan állok bármilyen bíróság elé" - mondta a perek hírére Lázár János kedden. Az ígérte, hogy szükség eseten az Országgyűlésben tájékoztatja képviselőtársait a mentelmi jogával kapcsolatos döntéséről.

Csányi Sándornak jó egészséget kívánok

ezzel zárta a közleményt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.