Kitüntetik Borókai Gábort

politika
2013 augusztus 19., 11:27
photo_camera Borókai Gábor Tusványoson
MTI Fotó: Beliczay László

A Heti Válasz főszerkesztője, idézem,

a rendszerváltozás utáni demokratikus és a minőségi magyar sajtó helyreállítása érdekében végzett tevékenysége, példaértékű újságírói, oktatói, szerkesztői munkája elismeréseként

kapja meg a Magyar Érdemrend Középkeresztjét augusztus 20-án. Borókai szerkesztői munkásságából hirtelen az ugrik be, amikor előbb törölte a Heti Válasz weboldaláról Stumpf András publicisztikáját, amiben az akkor még köztársasági elnök Schmitt Pál távozását követelte, majd egy saját jegyzetben bocsánatot is kért azért, hogy ez a vélemény egyáltalán megjelenhetett a lapjában.

Borókai mellett egy másik, a kormánnyal igen kedves orgánum, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Csermely Péter is kitüntetést kap, ő a Lovagkeresztet.

Az állami kitüntetések listáját böngészve a második legérdekesebb dolog, hogy a kormányban valaki minden bizonnyal nagyon szeret golfozni. Három edző kapott kitüntetést, közülük ketten, Szigeti Csaba és Tringer László is golfozók.

Emellett az is valószínű, hogy a közigazgatási minisztériumban valaki nagyon szereti Veszprémet. Kitüntetést kap a veszprémi állatkert igazgatója, Tóth Kálmán; a város településszerkezetében végzett munkájáért az építész Ruttkay Miklián Gyula; kimagasló közszolgálati munkájáért a Veszprém megyei földhivatal vezetője, Koczka Károly Attila; a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület tagja, Tölgyesi József; illetve a veszprémi 48-as és 56-os sírok gondozója, Egressy Károly is.

Megkapja a Magyar Érdemrend Középkeresztjét Levente Péter előadóművész és a jezsuita rend magyarországi főnöke, Forrai Tamás is.

Az önkéntes ifjúságnevelő tevékenysége elismeréseként kap kitüntetést Irsay-Nagy Dénes, a Csodaszarvas 2002 Bt. ügyvezető igazgatója, a Német hadsereg rangjelzései című szakkönyv szerzője is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.