MSZP: Legyen Horn Gyula emlékpark!

POLITIKA
2013 augusztus 19., 19:11
  • Mi ez a park, fiatalok?
  • Talán South Park? Neeem!
  • Talán Ken Park? Neeem!
  • Talán Mom Park? Neeem!
  • Hát akkor mi?

Két hónappal azután, hogy Gyurcsányék Horn Gyuláról neveztek volna el közteret, a szocialisták soproni szervezete a Pánerurópai Piknik és határáttörés 24. évfordulóján jelentette be, hogy kezdeményezi a Horn Gyula emlékparkot.

horn gyula temetése szanyi

Hogy emlékezzen „arra a politikusra, aki ebben a szimbolikus pillanatban a saját kezével kezdte bontani a szabad Nyugatot és az elnyomott Keletet elválasztó vasfüggönyt, és nyitott utat Kelet-Európa szabaddá és Európa egységessé válásához”. Az MSZP szerint Horn azért is megérdemli a parkot, mert „kormánya régen látott zuhanás után fejlődési pályára állította a magyar gazdaságot”.

A megemlékezésen ott volt Tóbiás József frakcióigazgató és Kovács László volt külügyminiszter. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.