Jobbik

POLITIKA
2013 augusztus 22., 13:27

A gáztámadás után a Jobbik érezte, hogy fel kell emelnie a szavát a szíriai diktátor mellett.

Mert azért ez az Aszad valójában tök jó arc, csak mindenki félreérti. Mert félre akarják érteni.

A Jobbik aggódva figyeli a szíriai események baljós alakulását és a Nyugat módszeres kísérleteit arra, hogy megtalálja a casus bellit az Aszad-rendszerrel szembeni fegyveres beavatkozásra. A Jobbik elutasítja mind a provokációt, mind a Nyugat, valamint a nyugati szövetségeseinek álláspontja mögé szervilisen felsorakozó magyar kormány Aszad-ellenes álláspontját.

A legjobb talán egy belső vizsgálat volna az ideggáz ügyében.

A Jobbik meggyőződése, hogy a gáztámadás kivizsgálására a szíriai konfliktust szubjektíven, saját érdekei mentén szemlélő nagyhatalmak és a nagyhatalmi érdekek képviseletét ellátó ENSZ Biztonsági Tanácsa alkalmatlan. Ez már a tíz évvel ezelőtti szégyenteljes, hazugság- és propaganda-hadjáratra épülő iraki invázió alkalmával beigazolódott.

Mert Aszad az emberek embere.

A Jobbik a szír nép által is elsöprő többséggel támogatott Aszad-rendszer mellett áll ki, amely a Közel-Kelet egyik etnikai- és vallási szempontból legösszetettebb országában több mint fél évszázados fennállása alatt egy gazdasági, kulturális és politikai értelemben stabil országot teremtett. Reméljük, hogy az Aszad-kormány hamarosan stabilizálni képes a helyzetet és a szír nép érdekeit szem előtt tartó kormányzását folytatni tudja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.