Luxemburgba mehet Gattyán pornóbirodalma

gazdaság
2013 szeptember 06., 08:47

Információink szerint egy luxemburgi cégbe viszi át cégbirodalmának részét Gattyán György milliárdos, az ország harmadik leggazdagabb embere.

Gattyán cége a tulajdonosa a LiveJasmin oldalnak, ami nemzetközi szinten is piacvezetőnek számít az erotikus online tartalomgyártásban.

Úgy tudjuk, a szerverek már nyáron, az azokat hosztoló 60 rendszergazda pedig ősszel Luxeumburgba költözött, 300 alkalmazottnak, köztük 100 fejlesztőnek pedig most szóltak, hogy választaniuk kell, követik-e a céget külföldre.

Információink szerint a Docler Holding marad Magyarországon, mivel Gattyánnak vannak itt egyéb érdekeltségei az országban. Úgy tudjuk, hogy Luxemburgban új céget alapít.

Állítólag a cégnél megelégelték a rendszeres, nagy erőkkel végrehajtott NAV-ellenőrzéseket, ez is szerepet játszhatott a költözésben.

Gattyán fizeti évek óta a legtöbb személyi jövedelemadót Magyarországon, erről a napi.hu-nak májusban adott interjúban így beszélt:

Minden forintot itthon adózom le, és ezzel, úgy tűnik, a kevesek közé tartozom. A cégcsoport egyik vállalata a 41. legnagyobb adózó Magyarországon.

Nagyon sokra tartom a 100 leggazdagabb magyar kiadványt, és az itt közölt rangsort, de érdemes lenne egyszer egy olyan listát is összeállítani, amely a magyar milliárdosok által befizetett személyi jövedelemadó alapján rangsorol.

A Docler cégcsoport megerősítette a költözés tényét, mint írták, új, a nemzetközi médiapiacra illő termékkel készülnek előállni, ezért kell a váltás. A cégcsoport jelenleg, portfólió cégeivel együtt mintegy 1000 munkatársat foglalkoztat, az átszervezés, a nemzetközi terjeszkedés a munkavállalók egyharmadát érinti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt