Valóban megállt a szurkolók busza a cigány diákok iskolája előtt, de csak énekeltek egyet

Korábban beszámoltunk arról, hogy helyi beszámolók szerint a konyári általános iskola előtt fenyegetően léptek egy buszról leszálló szurkolók, akik a román-magyar meccsre utaztak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délután kiadott közleménye megerősíti a busz megérkezésének tényét, de a rendőrség szerint bűncselekmény nem történt, csupán énekeltek a szurkolók.

Itt pedig a rendőrség közleménye:

2013. szeptember 5-én 10 óra körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy a konyári általános iskola előtti autóbusz megállóban megállt egy autóbusz, arról többen leszálltak, énekelni kezdtek, majd közülük többen rágyújtottak.

A helyszínre érkező járőr és a helyi körzeti megbízott az iskola előtti megállóban igazoltatta az ott várakozó nem magyar honosságú autóbusz körül tartózkodókat. Az igazoltatott 26 személy elmondta, hogy Debrecenből tartanak a Románia - Magyarország válogatott labdarúgó mérkőzésre Bukarestbe, rövid pihenőre álltak meg a tanintézmény előtti megállóban, ahol elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

A helyszínen sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt, az autóbusz, utasaival együtt a rendőri igazoltatást követően a településről távozott és az ártándi határátkelőhelyen elhagyta az ország területét.

A rendőrség nem rendelkezik információval arról, hogy az autóbuszon utazók bárkit is megfélemlítettek volna, illetve, hogy az iskolába be akartak volna menni – ilyen tartalmú feljelentés vagy bejelentés nem érkezett a rendőrségre. Az intézkedő járőr kérdésére a bejelentő közölte, hogy az autóbusz utasai az iskola irányába jogsértést vagy sértőmagatartást nem tanúsítottak.