Ha minden jól megy, nem baj, hogy eltapsolunk még 171 milliárd forintot

Tbg
2013 szeptember 9., hétfő 7:00
1

Gyakorlatilag ez a Költségvetési Tanács (KT) véleménye arról, hogy borulni látszik a 2013-as költségvetés, de legalábbis elég nagy lyuk keletkezett rajta a Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb költségvetési törvényt módosító javaslata szerint.

A takarékszövetkezete államosítása 100 milliárddal, az E.On megvásárlása 73 milliárddal, a pedagógusok béremelése 32,5 milliárddal növeli a kiadási oldalt, és ezek csak a nagyobb tételek. Az össesen 250 milliárdos pluszt az Országvédelmi Alap 84 milliárdos megkurtítása mérsékli. Az Országvédelmi Alap egyébként a költségvetés 400 milliárdos különleges tartaléka.

A Tanács a törvénytervezetben nem észlelt olyan kifogásolható rendelkezéseket, amelyek indokolnák a véleményezésre átadott dokumentummal kapcsolatban az egyet nem értés jelzését

- áll a KT közleményében.

A magyar költségvetés, az eladósodás egyik őrének számító szervezet szerint, ha tartjuk a gazdasági növekedés tervezett ütemét és bejönnek a kormány által remélt idei bevételek, akkor nem lesz probléma.

ha a makrogazdasági pálya az év egészében stabil marad, a kiadások felett feszes kontrollt gyakorolt a kormányzat, és a bevételek a vártnak megfelelően alakulnak, ideértve az évközi kormányzati intézkedések miatti többletbevételeket is

- fogalmaz a testület.

További részletek a Portfolión.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt