Egymillió eurót költött hamis ékszerekre a közép-afrikai államfő

Olcsó utánzatnak bizonyult az az ékszer, amelyet beiktatásakor díszöltözetén viselt Michel Djotodia, a Közép-Afrikai Köztársaság államfője augusztusban.

A csalásra úgy derült fény, hogy az augusztus közepén az országba vendégként érkező Denis Sassou Nguesso kongói elnök felhívta Djotodia figyelmét arra, hogy hivatali jelvényei hamisítványok.

A főváros, Bangui rendőrsége kedden bejelentette, hogye emiatt őrizetbe vették Judes-Alex Kettét, az állam legfőbb pénztárosát állami vagyon hűtlen kezelése miatt. Kettét azzal gyanúsítják, hogy több mint 900 ezer euró (csaknem 270 millió forint) értékben sikkasztott az ékszerekre szánt összegből.

Kette ellen már három évvel korábban is nyomoztak, akkor mintegy hárommillió eurónyi összeg eltűnését rótták fel neki. Francois Bozize akkori elnök rehabilitálta Kettét, és megtette legfőbb pénztárossá. Bozizét az akkori lázadóvezér, Michel Djotodia március 24-én űzte el az ország éléről. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.