Egyre több a magyar zene a rádiókban

ZENE
2013 szeptember 11., 09:50

Örvendez az Artisjus közleményében. Ehhez persze az is kellett, hogy a rádióknak 2011 januárja óta 35 százalékos magyar zenei kvóta van érvényben. Ehhez pedig az országos csatornák pont megfelelnek, 35-36 százalékos sugárzással. Az összátlag kicsit alacsonyabb, 32 százalékos, ez azért lehet, mert a helyi adók mentesültek a kvóta alól.

Mondjuk hogy mi számít magyar zenének, az még mindig nem teljesen világos, ezt jól mutatta az ELTE egyetemi rádióját üzemeltető szerkesztő zseniális levele a magyarkodó médiahatóságnak.

Tovább zuhan amúgy a cédék eladása is, viszont magyar előadók lemezeit még mindig inkább veszik. Tavaly az értékesített lemezek 70 százaléka magyar előadóé volt, sajnos pontos számokat nem közölt az Artisjuj a közleményben.

Azt viszont igen, hogy online piacon meg éppen a magyar zenészek állnak rosszul. Tavaly a legálisan letöltött zenék között alig 15 százaléknyi magyar zene szerepelt.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.