Egyre több a magyar zene a rádiókban

Örvendez az Artisjus közleményében. Ehhez persze az is kellett, hogy a rádióknak 2011 januárja óta 35 százalékos magyar zenei kvóta van érvényben. Ehhez pedig az országos csatornák pont megfelelnek, 35-36 százalékos sugárzással. Az összátlag kicsit alacsonyabb, 32 százalékos, ez azért lehet, mert a helyi adók mentesültek a kvóta alól.

Mondjuk hogy mi számít magyar zenének, az még mindig nem teljesen világos, ezt jól mutatta az ELTE egyetemi rádióját üzemeltető szerkesztő zseniális levele a magyarkodó médiahatóságnak.

Tovább zuhan amúgy a cédék eladása is, viszont magyar előadók lemezeit még mindig inkább veszik. Tavaly az értékesített lemezek 70 százaléka magyar előadóé volt, sajnos pontos számokat nem közölt az Artisjuj a közleményben.

Azt viszont igen, hogy online piacon meg éppen a magyar zenészek állnak rosszul. Tavaly a legálisan letöltött zenék között alig 15 százaléknyi magyar zene szerepelt.

 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.