Orbán Viktor: 2014 a rezsiharc éve lesz

Tbg
POLITIKA
2013 szeptember 15., 15:34
photo_camera Rezsi Wars - A new hype (Grafika: Tbg)

Megérkeztek az első bonmot-k a kötcsei polgári piknikre, ahová Orbán Viktor is megérkezett, és ha már ott volt, vázolta a rezsiharc állását a több száz résztvevő előtt.

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy 2014 a rezsiharc éve lesz.

De miről szól a rezsiharc? Hát erről:

Nagy ellenállásra számítok, kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat.

Mit fog tenni a kormány? Hát ezt:

meg kell tehát alkotni a közműszolgáltatási törvényt, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál

Miért, mi fontos leginkább az emberek számára?

A 2014-es választásnak tehát számos tétje van, de az emberek szempontjából a legfontosabb a rezsiharc.

- idézte a miniszterelnök szavait idéző kabinetfőnököt, Havasi Bertalant az MTI.

A kaposvári Kapos Pont szerkesztősége a helyszínen járt, és remek képgalériát közölt a piknikre érkezőkről. Bár nyilatkozni senki sem nyilatkozott, prezentálta magát többek között Andy Vajna filmügyi miniszteri biztos, Szőcs Géza volt kulturális államtitkár és Eperjes Károly színész is.

A fenti kép valószínűleg sajtófotódíjas kép lenne, ha nem egy videóból készült volna, de így is remekmű. A nagy hármas: Habony Árpád, a miniszterelnök közsereplőnek nem számító nagyon közeli bizalmasa, Andy Vajna miniszteri biztos és Havasi Bertalan kabinetfőnök.

A Kapos Pont beszámolója szerint legalább ezren megfordultak a Somogy megyei településen, a legtöbben a sportpályán parkoltak, de voltak, akik nem átallották Gyurcsány Ferenc vendégháza, a Dobozy-kúria előtt letenni autójukat. Még több fantasztikus részlet a Kapos Pont cikkében.

A miniszterelnök a hét elején hétfőn már megadta az őszi parlamenti szezon alaphangját napirend előtti előtti beszédében, amikor a rezsicsökkentést és a devizahitelesek megmentését jelölte ki a kormány előtt álló legfontosabb, megoldandó feladatnak.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.