Ott nyert a Fidesz, ahol időseket autóztattak

politika
2013 szeptember 23., 08:54
comments 50

  • A Bokodi úton valakik nagyon szeretik Kovács Csabát.
  • A vasárnapi bajai időközi választáson a Fidesz jelöltje összesen 467 szavazatot szerzett, 61-gyel többet baloldali kihívójánál, Teket Melindánál.
  • Karácsony Gergely, az Együtt-PM parlamenti képviselője hétfő délután kettőkor hivatalosan is bejelentette, hogy az ellenzéki pártok közösen óvást nyújtanak be a választási bizottságnál.

A választókerületben öt szavazókör van. A részletes adatok alapján - a hivatalos jegyzőkönyvek .pdf-ben a szereksztőségünk birtokában vannak - ezekből háromban kiegyenlített volt a küzdelem, Teket pár szavazattal többet szerzett Kovácsnál. Ezekben a körzetekben az LMP jelöltje 41 szavazatot szerzett összesen. Pont annyit, amennyit összesen kapott, a másik két körben senki sem támogatta a párt jelöltjét.

Ikotity Istvánra senki sem szavazott a Mártonszállási úti és a Bokodi úti szavazókörben. Kovács viszont megtáltosodott ebben a két körzetben. A Mártonszállási útiban 21-gyel szerzett több szavazatot az MSZP-s jelötnél - ezzel gyakorlatilag kiegyenlített -, mígy a Bokodi útiban több mint háromszor annyian választották őt, mint Teketet. Előnye itt összesen 68 szavazat volt, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy itt nyerte meg a választást.

A választás után az Együt 2014 - PM választási csalás gyanúja miatt óvást jelentett be. Vádjaik szerint a Fidesz aktivistái a Bokodi úti körzetben, ahol Kovács kiugró eredményt ért el, utaztatták a szavazókat. Felvételt is készítettek egy Bokodi úti szavazókörnél, ahova egy férfi autójával szállított szavazni idős - az itt elhangzottak szerint kilencvenéves - embereket. Az egyperces, rossz hangminőségű felvételen is hallható, ahogy a szavazókat utaztató azzal védekezik, hogy szerinte semmi törvénytelen nincs abban, amit csinál, mert nem buszoztatja a bentlakókat.

 

Egy másik videón, amiről az ellenzéki óvást a parlamentben bejelentő Harangozó Tamás és Karácsony Gergely beszélt, a jelenet folytatása látható. Itt Kubatov Gábor jobbkeze, Kindlovits Máté* Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja azt mondja, akár ötvenszer is fordulhat a szavazókat autóval szállító férfi.

 

A Bokodi úti szavazókörnél történt az az incidens is, ami miatt a szenvedő fél, Széll Péter a választási bizottsághoz fordult, és rendőrségi beljelentést is tett. A bejelentés szerint, amit pdf-ben kaptunk, Széll kocsijából figyelte a szavazókört, hogy oda szervezetten szállítanak-e szavazókat. Eközben egy autó - ami később állítása szerint 5-6 fordulóban hozott szavazókat - "elég lendületesen" megközelítette az ő kocsiját, majd abból kiszállt egy nagydarab férfi, aki annyit mondott:

Tudja, ha a Fidesz győz, akkor itt nagytakarítás lesz, és az mindenkit érint majd.

 

photo_camera Kindlovits Máté (jobbról a második) az Együtt 2014 - PM aktivistájának felvételén. Forrás: Facebook

Az Együtt 2014 - PM vádjai szerint a Fidesz aktivistáit Kindlovits Máté, Kubatov Gábor pártigazgató személyi titkára igazította el. Ezen a szombaton készült képen Kindlovits palesztin kendőben és fehér nadrágban látható Bajnai egyik kampánygyűlése előtt, amit libával felszerelkezett fideszes aktivisták zavartak meg. A videókon Kindlovits háttal, fekete kabátban és zöld sálban látható.

*Pontosítás: Bár a felvételen Kindlovits is látható, nem ő beszél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.