A katolikus újságírók szövetsége nem tör pálcát a homoszexualitás emberek felett, csak halálos bűnnek tartja cselekedeteiket

politika
2013 szeptember 25., 05:58
comments 1

Egy az alaptantervbe nem akkreditált, negyedikeseknek írt hittankönyvben szerepeltek azok a mondatok, hogy a

A homoszexuális cselekedet azonos nemű személyek közötti szexuális kapcsolatot jelent. Ezek súlyos, halálos bűnök.

Most pár héttel később a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége reagált a sajtómegjelenésekre. Az MTI OS-nek elküldött közleményük szerint egyrészt örülnek a hittankönyveket érintő újkeletű médiaérdeklődésnek, másrészt értetlenül állnak a cikkek előtt, amik a

a Szent István Társulat negyedik osztályos hittankönyvét homofóbia vádjával támadják.

Ugyanis

A hittankönyv súlyos, halálos bűnnek nevezi a "homoszexuális cselekedetet". Nem tör pálcát a homoszexuális ember felett, de bűnnek mondja a cselekedetet.

Emögött a Szentírás tanításai, illetve szerintük a zsidó és a keresztény hagyomány áll.

Idézik is a vonatkozó részt az Ószövetségből:  "Ha valaki férfival hál együtt úgy, ahogy asszonnyal szoktak együtt hálni, ez utálatosság, amelyben mindketten részesek, ezért meg kell halniuk, vérük visszahull rájuk (Leviták könyve 20,13)"

Legalább ennyire utálatos – ha bibliai értelemben nem is bűn – ha valaki néhány világos magyar mondat tartalmát felfogni képtelen lévén hamis állítást közöl.

- írja még a közlemény végén Szikora József, a szervezet elnöke.

A modern érvekre csak a West Wing híres vonatkozó jelenetét tudjuk válaszul idézni:

(via Cink)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.