A tíz legjobb rezsicsökkentő fórum

POLITIKA
2013 szeptember 25., 14:43
  • Rezsicsökkentő fórumokat tartanak az egész országban.
  • Némelyik parádésan sikerül, más helyszíneken lenne még mit javítani.
  • A Fidesz Facebook-oldalának képei segítségével összeszedtük a legjobb tíz fórumot.

10. Csókakő

nemcsokako2

Ennél idillibb környezetet gyakorlatilag lehetetlen elképzelni rezsiharcos megbeszéléshez. Elismerjük, hogy ez fontos a harci szellem fenntartása miatt, és ezért fel is fért a listára a csókakői dobás. Ugyanakkor nem tudjuk nem észrevenni, hogy

ez a helyszín stratégiailag kész öngyilkosság!!!

Emberek! A rezsiháború hetedik törvénye, hogy SZIGORÚAN TILOS rezsifórumot völgyben tartani. Egyrészt a környezet magaslati pontjai mind alkalmasak arra, hogy az ellenség bekerítse és szabotálja a fórumot, akár a jelenlévőknél lényegesen kisebb erőkkel is! Ami pedig ennél is fontosabb:

a völgyek foszlányos levegőjében gyakorlatilag lehetetlen hatékony rezsiharcot folytatni.

A szervezők talán nem emlékeznek, hogy a szovjet gázművek elleni 6-0-ás vereség egyik legfontosabb összetevője a túl foszlányos levegő volt, ami miatt játékosaink már a meccs elején kénytelenek voltak feltekerni a fűtést? Persze ez most csak edzés volt, de akár súlyos pofonba is beleszaladhattak volna, ha éles meccsen követnek el ilyen hibát.

9. Józsefváros

nemjozsefvaros

Egy fokkal szerencsésebb megoldás. Az Európai Rezsicsökkentő Szövetség (UREZSI) a közeltmúltban engedélyezte az üvegtetős rezsiharc-mérkőzések megtartását. Egyelőre nem egyértelmű, hogy kinek előnyös ez a megoldás, az mindenesetre már önmagában dícséretes, hogy a legmodernebb eszközökkel próbálkoznak a nyolcban. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a

teli sor - üres sor - teli sor - színpad

felállás nagyfokú taktikai fegyelmet igényel, így csak akkor érdemes bevetni, ha tényleg sikerül beleverni a fejekbe.

8. Erzsébetváros

nemerzsebetvaros2

Első ránézésre egyszerű színházterem, ahol kényelmesen ülhetnek a rezsiharcban megfáradt erők. Vegyük észre azonban a terem hátső részén elhelyezett acélsodrony dimenziókaput! Ezt a megoldást az 1994-es Németország-Német Villamosművek meccsen alkalmazták, amikor a berlini falból megmaradt acélsodronyokkal sikerült a második félidőben megállítani a rezsi emelkedését. A dimenziókapu akkor eltűnt - de csak azért, hogy 2013-ben Erzsébetvárosban bukkanjon fel újra. Próbáljon ezen akár tankkal áttörni bármelyik közműcég!

7. Bicske

nembicske

A holland rezsicsökkentő-válogatott legszebb hagyományai közé tartozik, hogy gyakorlatilag nincsenek kötött posztok, mindenki szinte mindenhol játszik. Az elmúlt években számos magyar Pro-licenszes szakember vett részt hollandiai továbbképzéseken, a látogatások pedig gyümölcsözőek voltak. Ebből fejlődött ki ugyanis a zseniálisan csavaros eszű magyar-holland közös iskola:

az elmosódott rezsifórum.

Lehet, hogy nincsenek olyan játékosaink, akik minden poszton tudnak játszani - de muszáj erről az ellenfélnek is tudnia? Ugye, hogy nem! Extraprofitban fulldokló kizsákmányoló nagytőkés legyen a talpán, aki meg tudja mondani egy ilyen kép alapján, hogy ki az államtitkár és ki a kisnyugdíjas. Ha pedig nem tudod ki az ellenfél, nem is tudod kizsigerelni.

6. Budapest belvárosa

nembelvaros2

Az 1982-es rezsicsökkentő világbajnokság arról híres, hogy itt mutatkozott be az úgynevezett mestergerenda-taktika. Ennek lényege, hogy a két védőoszlopot középen egy masszív átlós tömb tartja össze - mintegy mestergerendaként, ahogy a neve is mutatja.  Érdekes módon az utóbbi években ez kezd visszajönni a divatba, ahogy mostanában többször is védekező középpályás kapta az Európai Arany Villanyszámla díjat. Az előnyök egyértelműek - képzeljük el a rezsicégek arcát, amikor szembesülnek a gerenda sziklatömbként feszülő embereivel.

Ki nem ugrál rezsit fizet hej, hej!!!!

5. Újpest

nemujpest2

Azt talán a laikusok is egyből kiszúrják a képen, hogy modern felfogású fórummal van dolgunk. Azt pedig ki-ki döntse el, hogy ez dícséret vagy kritika. A harcosok itt is egy nagy tömbben helyezkednek el, itt viszont a rezsimester mintegy centrális erőpontként lebeg előttük, magába szívva a pozitív energiákat. Ezeket egyből visszasugározza a csapatnak. Ez a kőkemény masszívum szinte áthatolhatatlan, majdhogynem lehetetlen megverni -

ugyanakkor látványos győzelmet sem várhatunk tőle.

Nem véltelen, hogy egyre több rezsiharc-szakértő hívja fel a figyelmet arra, hogy a sportág kezd ellaposodni. Sok csapatnak fontosabb az, hogy ne kapjanak ki, mint a győzelem és a nézők szórakoztatása. Hol vannak már azok a pörgős meccsek akár csak tíz évvel ezelőttről, amikor az utolsó pillanatig kiélezett csaták zajlottak, közműcég-csődökkel, emelkedő, majd hirtelen zuhanó összegű számlákkal, fordulatokkal, drámával!

Ezt a fórumot egyébként megzavarta néhány ferencvárosi rezsicsökkentő, akik azt kiabálták:

Büdös nép az Újpest,
szereti a hagymát
a ravatalon fizeti
a rezsijének nagyját!

Később azt:

Lipcsei Peti
nincsen több rezsi!

4. Millenáris Park

nemmillenaris2

Az újpesti taktika tökéletes ellentéte, a leglátványosabb felállás. A rezsiharc Bayern Münchenje.

Hát nézzék ezt a phalanxot az isten szerelmére!

Úgy hasítja ketté az extraprofitot, mint Gyáni Levente a Dunát. Bátor, jó értelemben modern, szemre tetszetős rezsijáték az ilyen.

3. Baja

nembaja2

Lehet kérem itt bohóckodni, figurázni, flikk-flakkozni, de egy dolog beszél magáért:

az eredmény.

A bajai csapat pedig hétvégén a kilencvenötödik percben, busszal szállított cserejátékosokkal, de behúzta a három pontot, így nincs okunk kételkedni abban, hogy ez a felállás sikeres. Rendezett sorok, előre tekintő harcosok, önbizalom, győzelem.

2. Budaörs

nembudaors

Ilyen a tökéletes katonás felállás. Budaörsön mindenki a csapatért játszik. Nincsenek sztárok, nincs egyénieskedés, mindenki meghalna a szomszédja gázszámlájáért, és tudja, hogy számíthat arra, a szomszéd is megtenné ezt érte.

1. Kecskemét

nemkecskemet2

REZSI ÁLÉ

REZSI ÁLÉ

REZSI ÁLÉÁLÉÁLÉ

- éneklik minden hétvégén a zsúfolásig megtelő kecskeméti lelátókon. Ez itt már nem is egyszerűen rezsifórum, hanem atomrezsifórum. Űrrezsifórum.

Ki gondolta volna, hogy egy napon Kontrát Károlyt, a halk szavú belügyminisztériumi államtitkárt emlegetik majd úgy, mint az egész sportág legnagyobb reformerét?

Kontrátot egy emberként támadta a szakma és a sajtó, hogy őrültség ezt meghúzni. Őt nem érdekelte, nem hátrált meg:

két szintre rendezte a rezsiharcosokat.

Ezt eddig soha senki nem merte megtenni. Rettegtek attól, hogy a megosztás meggyengíti a főerőket. A Kontrát-módszer azonban bebizonyította, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz - a lentiek erejét megkétszerezi, hogy tudják, egy egész emeletre számíthatnak felettük, míg fent tudják, ott van alattuk a hátország bátor serege. Elegáns, impresszív megoldás, ráadásul rugalmas, szinte végtelen kombináció előállítható ebből. Azóta jó néhány város tanulmányozza, hogyan tudnák leutánozni ezt a játékot. Próbálkozni persze lehet, de kecskeméti rezsifórum csak egy van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.