Megszívhatja az az autós, aki nem olvassa el a parkolási szabályzatot a budai Várban

Budapest
2013 szeptember 26., 07:16

A Népszava szerint azok, akik behajtási engedély nélkül egy óránál tovább parkolnak a Várban, 5250 forintot fizethetnek.

Alapesetben nem védett területen óránként 525 forint lenne a parkolás. De ilyen nem védett területből csak egy van, a Dísz tér, ahol viszont november végéig útfelújítás miatt nem lehet várakozni. Így csak védett területen lehet parkolni, ami viszont ennyibe kerül.

De van kívétel. Az I. kerület sajtóreferense, Blázsovics Lívia szerint a kerületi parkolási rendelet is elismeri, hogy bárkinek lehet dolga, ügyintéznivalója a Várban. Így azok, akik igazolni tudják, hogy ügyet intéznek, felmentést kapnak az 5250 forintos behajtási díj megfizetése alól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.