Tényleg elkerülhetetlen az amerikai kormányzati intézmények bezárása?

külföld
2013 szeptember 29., 13:25

Most nagyon úgy néz ki. Az Atlantic Wire gyűjtése alapján az elemzők többsége száz százalékra veszi, hogy kedd reggel az amerikai kormányzati intézmények nem nyitnak ki. Hogy miért, arról itt olvashatnak bővebben. Én csak annyit akartam hozzátenni ehhez, hogy a most sokat emlegetett 1995-96-os kormányzati shutdown idején pont az Egyesült Államokban éltem, így személyesen tapasztalhattam meg, hogy milyen hatása van egy ilyen shutdownnak egy átlagamerikai hétköznapjaira:

Semmilyen.

Amúgy 18 évvel ezelőtt az amerikai közvélemény Bill Clinton elnököt hibáztatta, akinek nagyot esett a népszerűsége. De amint újraindult a kormányzat, az elnök minden korábbinál népszerűbb lett és simán meg is nyerte az 1996-os elnökválasztást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.