A fejhordozásról és a Dopeman-számról lebeszélték volna a szervezőket

2013 szeptember 30., hétfő 9:09
18

Az egy dolog, hogy a Fidesz, a KDNP és Deutsch Tamás felháborodott a vasárnapi Orbán-szobor-döntésen, de még olyan, az ellenzéki összefogás esetleges szereplőiként felbukkanó politikai féltényezők, mint Schmuck Andor és Fodor Gábor is közleményben határolódott el a történtektől, ami még a szövetséges MSZP-nek sem tetszett. Ezért aztán megkérdeztem az Együtt 2014-et, hogy utólag hogyan értékelik a demonstrációt, amit

  • egyik tagszervezetük, a Szolidaritás szervezett;
  • és amin felszólalt miniszterelnök-jelöltjük, Bajnai Gordon is.

A választ nem tudom nem elhatárolódásként értékelni.

Ez a Szolidaritás performansza volt, amelyről a Szolidaritás néhány nappal korábban tájékoztatta a szövetség vezetését, és amely az elnökségi tagok többségének az ízlésével, vérmérsékletével nem esett egybe.

Ehhez még ugyan hozzátették, hogy Orbán kormányzása szít egyre nagyobb indulatokat, de

A fejhordozásról és a Dopeman-számról nem volt előzetes tudása az elnökségnek, ezekről lebeszéltük volna a Szolidaritás szervezőit.

Magát a szobordöntést amúgy ironikus gesztusnak tartják, mert "a diktatúrákban szoktak élő vezetőknek szobrot állítani". Így valójában arra utalt, hogy Orbán vezetésével pártállami rendszer felé halad az ország.

Hogy maga, a performansz mennyire volt szellemes, az nyilván egyéni ízlés és vérmérséklet kérdése is, az azonban még vérverejtékes igyekezettel sem fogható rá, hogy ez fizikai fenyegetés, vagy erőszakos akció lett volna.

Azt is írták, hogy Bajnai a szobordöntésnél már nem volt jelen. És ha már szóba elegyedtünk, elmondták azt is, hogy interpretációnkkal szemben Bajnai

nem ugyanazt mondja, mint Orbán Viktor.

Bajnai a tüntetésen arról beszélt, hogy a szociálpolitikai támogatásokat feltételekhez kell kötni. Ugyanis nem a munkanélküli segélynek lennének feltételei, hanem egy, a tartósan munkanélküli, így már segélyre sem jogosultaknak nyújtott támogatásnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt