Ahol nyuggereznek, ott nyugger vagyok – Egy öregedő publicista margójára

2013 szeptember 30., hétfő 10:16
3

kaboslacibacsi

Nem szokásunk mások minősíthetetlen publicisztikáit minősíteni, de van az a szint, amikor mégis.

Két világlegzseniálisabbreklámja- és ennéljobbreklámmamárnemlesz-youtubevideó között szenvedélyes „publicisztikát” közölt a hétvégi szobordöntögetős Szolidaritás-tüntetés védelmében Szily László, a Cink.hu örökifjú újságírója. Odanyuggerezik egy hegyeset.

Járókeret, műfogsorragasztó – tréfálkozik kollégáival, haha, hát a csirkefarhát hol marad?

No comment.

Annyi azonban mégis idekívánkozik, hogy Szily kenyéradó gazdáinak hazájában, az imádott Egyesült Államokban az ilyen típusú bunkóságot age-izmusnak hívják. És az ismert balliberális szuperhatalom házatáján éppen annyira számít tréfás dolognak, mint a rasszizmus vagy a szexizmus.

Az age-ista bunkózás különösen szimpatikus dolog egy öregedő társadalomban, ahol polgártársaink többsége idős. Szilynél nem sokkal, de valamivel idősebb.

Laci bácsi tehát nem az Index és a 444.hu nálánál sokkal fiatalabb újságíróit sértette meg, hanem a magyarok többségét. A magyar szerencsére igen türelmes nép, de egyszer elfogyhat ez a türelem.

A koránál egyébként jó tíz évvel idősebbnek kinéző újságíró színes, „fiatalos” széldzsekiben robogózik a lendületes baloldali forradalmár szerepében, feltolta a hangerőt a Macbookon, és szól a Rage Against The Machine: végre itt egy igazán dinamikus baloldali tüntetés! Menő, fiatalos rapperrel, vagány káromkodásokkal, néhányan talán még „tudatmódosító szereket” is fogyaszthattak – ha ezzel sem szólítják meg a bizonytalanokat, semmivel.

Lelkedesében még saját klubelnökével, a nemzet twitterezőjével, Deutsch Tamással is szembekerül a hungarocellszoborfej-hurcolászás már negyvenöt felé bandukoló, lánglelkű rajongója.

Hogy Szily mitől lett hirtelen szerelmes a Kónya-féle ultrabéna politikai performanszokba? Miért érti félre, és látja roppant jelentősnek a bajai választási „csalást”? Ne találgassunk! Volt ő már ellensége a demagóg publicisztikáknak, volt már kíméletlen antigyurcsányista, volt Áder János-rajongó, ahogy éppen a politikai széljárás megkívánta. Reméljük, a következő Együtt-megmozduláson már őt is láthatjuk műbaltával a művéres fejében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt