Százmilliókkal gazdagodott Orbán vejének a cége? És azt hallotta, hogy óvodákat nyitott a kormány???

POLITIKA
2013 október 07., 12:45

kozgep

Csalással és a magyar adófizetők megkárosításával vádolta meg az LMP az Elios Innovatív Energetikai Zrt.-t, aminek egyik igazgatótanácsi tagja Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje. Szél Bernadett szerint az Elios, amikor még E-OS Innovatívnak hívták

„csalással nyerte el“

a Szegedi Egyetem napelemprojektjét, pedig versenytársainál 85 millió forinttal drágább ajánlatot tett. Ez tehát az első 85 millió forint, amivel Szél szerint az Elios megkárosította a magyar államot.

A második 82 millió abból jön össze, hogy Szél vádjai szerint az Elios kétszáz millió forinttal adós alvállalkozójának, ennek az áfája lenne az emlegetett 82 millió forint. Ez peddig összesen 167 millió.

Orbán Viktor helyett államtitkára, Lázár János válaszolt. Illetve inkább csak beszélt, valami olyasmiről, hogy a kormánynak a magánvállalkozások támogatásánál fontosabb, hogy a gyerekek óvodába járhassanak. Hogy hogyan jutottunk idáig, hát arról fogalmunk sincs. Magáról az ügyről azt mondta, hogy

„a felek között üzleti vita van, amiben nem volna helyes a parlamentnek állást foglalnia".

Amúgy ő úgy tudja, hogy az alvállalkozót kifizették. Illetve nem az alvállalkozót fizették ki, hanem kifizettek egy céget, aminek viszont az alvállalkozó tartozott.

Ez a válasz kielégítette a kormánytöbbség képviselőit.

Tudósításunkat a parlament hétfői üléséről itt olvashatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.