Az Együtt-DK-MSZP félrevezető szórólapot terjesztett Baján

Ezzel megsértették a választási törvényt, Ezt állapította meg a helyi választási bizottság.

Szóralpjukon azt írták,

„A Kecskeméti Törvényszék a Fidesz kampánycsendsértése és a választási alapelvek [...] megsértése miatt megsemmisítette a szeptember 22-i választás eredményét a 32. sz. Bokodi úti szavazókörben a szavazást megismételteti!”

A bizottság szerint a törvényszék végzésében nem szerepel, hogy a Fidesz kampánycsendsértése miatt semmisítette volna meg az eredményt - írja az Index.

Az ellenzék kifogását a bizottság ugyanakkor elutasította. Szerintük a Fidesz hangosbeszélős autójának szövege megtévesztő:

'Tisztelt Bajaiak vasárnap, október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől. Ne higgyen a gyűlöletkeltő Teket Melindának és társainak. A Fidesz megvédi önt!'”

Szerintük ez a szöveg "sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét." A választási bizottság szerint viszont az indoklás nem volt elég alapos, és a hangosbeszélőről szóló videó "nem is kapcsolódik a választás tisztaságának alapelvéhez."

A bajai kampányról szóló videóriportunk itt tekinthető meg.