Már megint milyen ostoba provokációnak ült fel a magyar diplomácia?

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Forrás: Pusztaranger.wordpress.com

Magyarország bécsi nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Vince magánál az osztrák államfőnél, Heinz Fischernél tiltakozott egy linzi kiállítás képei miatt.

Az államfőnél. Egy kiállítás képei miatt.

Magáról a kiállításról még csak nem is halottunk, pedig Marika Schmiedt kiállított képei már áprilisban botrányt okoztak. Akkor a magyar szélsőjobbal bensőséges viszonyt ápoló osztrák ügyvédnő, Eva Maria-Barki tiltakozott az akkor még Linz utcáin kihelyezett plakátok miatt. Pár plakátot megrongáltak, az osztrák sajtó szerint magyar emigránsok.

Most új helyszínre, a linzi régi városházára került a kiállítás - mert a képeket áprilisban két rendőr tévedésből fasiszta propagandának nézte és letépte. Az alkotó, Marika Schmiedt kárpótlásként kapott lehetőséget arra, hogy a plakátokat a város hivatalos kiállítóhelyén is kirakhassa.

Maguk a képek amúgy elég vacakok, vagy ahogy az Index riportere jellemezte őket:

"közhelyesek, ostobán provokatívak és sajnos borzalmasan igénytelenek is".

Schmiedt olyan vizuális gegekkel próbálja kritizálni a magyarországi romapolitikát, mint az Orbán Viktor képmásával és a Jobbik logójával díszített cigányszalámi, vagy egy Jobbik-tüntetésen készült kép egy Hitler-bajszos tüntetőről, amire referenciaként "copy-paste" felirattal Adolf Hitler képét is rámontírozta.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.