Többet importálunk, de még többet exportálunk, tudta meg portálunk

gazdaság
2013 október 08., 07:17

A KSH adatai szerint januártól augusztusig 53,5 milliárd euró értékű árut vittek ki az országból, be pedig 49 milliárd eurónyit hoztak, ez 0,9, illetve 1,1 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. A külkereskedelmi mérleg így 40 millió euróval romlott, de még mindig pozitív.

Ahogy az ipari termelés is emelkedett 0,9 százalékkal, legalábbis a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. Ha csak a nyers adatokat nézzük, tavaly augusztushoz képest 1,4 százalékkal visszaesett a termelés. Júliushoz képest 0,7 százalékos a bővülés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.