Ha a bélyegen egy srác egy kútba ugrik, te is ugrasz utána?

külföld
2013 október 18., 19:55

Az egész kormányzati leállás dolog azon kívül, hogy majdnem bedöntötte a világgazdaságot, arra biztos jó volt, hogy megmutassa, miféle felelőtlen idiótákból áll a republikánus párt jobbszárnya, akiknek a túl nagy kormány miatti rimánkodásukat ezért nem is lehet komolyan venni.

Aztán amikor éppen minden visszaesne a normálisnak megszokott kerékvágásba, rögtön kiderül valami olyan húzása a közigazgatásnak, ami miatt meg rögtön visszabillenünk, és arra gondolunk, hogy tényleg a teaparty-rajongóknak van igazuk, és bántóan nagy az állam.

photo_camera (via USPS)

Eli Noyes illusztrátor készített 15 bélyeget az amerikai postának, mindet gyerekek és testmozgás tematikában, ami amúgy jól illeszkedik Michelle Obama kampányához is. A bélyegsorozatot már januárban bejelentették, de még mindig nem adták ki.

Az ok pedig egyszerű: a fitnesz, sport és táplálkozási ügyekben illetékes elnöki tanács szerint ugyanis ezek a bélyegek veszélyesek. Mert rossz példát mutatnak a gyerekeknek.

  • Mert például a gördeszkázó srácon a bélyegen nincs térdvédő.
  • A fejen álló srác fejen áll, de sisak nélkül.
  • Az úszó srác pedig bombát ugrik a vízbe, ami egy csomó medencében nem is engedélyezett.
photo_camera (via USPS/atlantic.com)

Azaz az egyenesen Obama elnöknek tanácsot adó testület szerint ha megjelenne egy bélyeg egy fejest ugró srácról, akkor annak hatására gyerekek tömegei akarnának fejest ugrani medencékbe.

Az ügyet egy amerikai bélyegblog robbantotta, aminek szerkesztői ráadásul arról is értesültek, hogy lehet hogy a már kinyomtatott bélyegeket meg is fogják semmisíteni. Ráadásul csak egyben lehet az összeset, mivel bár csak három sportoló fiatallal kapcsolatban merültek fel aggályok, de a sorozatot egy levélen nyomtatták.

A nemzeti posta szóvivője szerint viszont nem pusztítják el a bélyegeket, hanem őrzik őket, amíg meg nem születik az ítélet a sorsukról.

Michael Deppisch grafikus még biztos ami biztos, elkészített pár további bélyegtervet, amit jó eséllyel szintén betilthatnának. Mert hát ki akarna égő fáklyaként rohangálni, vagy egy cápa szájába ugrani:

photo_camera (via michaeldeppisch.com)

(via the Atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.