Két és fél év háború után bezárt a damaszkuszi KFC

külföld
2013 október 31., 17:11

A KFC 2006-ban nyitotta meg Szíria első amerikai éttermét, és egészen mostanáig húzta, annak ellenére, hogy az országban háború dúl, vegyi fegyvereket vetnek be civilek ellen, Damaszkusz egyes részein pedig akkora az éhínség, hogy a helyi vallási vezetők fatvában engedélyezték a macskaevést.

Annak, hogy egészen mostanáig nyitva tartott az étterem, szimpla gazdasági okai vannak. A közel-keleten abnormálisan népszerű a KFC. A Gázai-övezetben, ahol a napi átlagjövedelem 2 dollár küröl van, az emberek hajlandók 30 dollárt is adni egy adag Egyiptomból az alagutakon át átcsempészett csirkéért. Az Egyesült Arab Emírségekben pedig májusban nyitott a századik KFC.

Az étterem bezárásának szintén gazdasági okai vannak. A háború miatt felére esett a csirketermelés, a telepek kétharmada bezárt. A belföldi termelés már nem fedezi a KFC igényeit, külföldről pedig részben a szankciók, részben a harcok, emberrablások és fosztogatások miatt bonyolult behozni az alapanyagot. (Via The Atlantic)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.