A felcsúti polgármester Magyarország egyik leggazdagabb embere

gazdaság
2013 november 06., 06:33

Orbán Viktor bizalmasa, a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc felkerült a leggazdagabb magyarok listájára. 6,9 milliárd forintos vagyonával ő a 88-ik. A kormányváltás után kezdett neki nagyon menni, mert a cége sorra nyerte a közbeszerzéseket. Fejér megyében több mint ezer hektár állami földet nyert.

Az egyik cégéből nemrég 800 millió forint osztalékot vettek ki, ami ötször annyi, mint az összes alkalmazottjának teljes fizetése. Nemrég megpróbáltuk kikérni a vagyonnyilatkozatát, ami nem volt túl sikeres, mert nem csak nem adta ki, de álképviselőnek nevezte Uj Péter főszerkesztőt.

A listán új név még Sánta János, a Continental dohánykereskedelmi cég tulajdonosa. Ő a trafikokkal nyert hatalmasat, állítólag az ő kezében van durván 500 magyar trafik.

Rajtuk kívül csak egy politikus van a listán: Gyurcsány Ferenc vagyona hárommilliárd forint. A leggazdagabb magyar Csányi Sándor 160 milliárd forinttal (egy év alatt tízmilliárddal gazdagodott). Őt Demján Sándor követi 138-cal és Gattyán György 123-mal. Magyarország valószínűleg leggazdagabb embere, Simicska Lajos nincs rajta a listán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt