A felcsúti polgármester Magyarország egyik leggazdagabb embere

gazdaság
2013 november 06., 06:33

Orbán Viktor bizalmasa, a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc felkerült a leggazdagabb magyarok listájára. 6,9 milliárd forintos vagyonával ő a 88-ik. A kormányváltás után kezdett neki nagyon menni, mert a cége sorra nyerte a közbeszerzéseket. Fejér megyében több mint ezer hektár állami földet nyert.

Az egyik cégéből nemrég 800 millió forint osztalékot vettek ki, ami ötször annyi, mint az összes alkalmazottjának teljes fizetése. Nemrég megpróbáltuk kikérni a vagyonnyilatkozatát, ami nem volt túl sikeres, mert nem csak nem adta ki, de álképviselőnek nevezte Uj Péter főszerkesztőt.

A listán új név még Sánta János, a Continental dohánykereskedelmi cég tulajdonosa. Ő a trafikokkal nyert hatalmasat, állítólag az ő kezében van durván 500 magyar trafik.

Rajtuk kívül csak egy politikus van a listán: Gyurcsány Ferenc vagyona hárommilliárd forint. A leggazdagabb magyar Csányi Sándor 160 milliárd forinttal (egy év alatt tízmilliárddal gazdagodott). Őt Demján Sándor követi 138-cal és Gattyán György 123-mal. Magyarország valószínűleg leggazdagabb embere, Simicska Lajos nincs rajta a listán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.