Kizárták a nőverő Balogh Józsefet a Fideszből

  • A Fidesz szerint vállalhatatlan, amit csinált.
  • A parlamenti képviselői posztról nem mond le.

Fülöpháza polgármestere, korábban fideszes, most már független parlamenti képviselő beismerte, hogy annyira megverte a barátnőjét, hogy a nő kórházba került. A frakció után most a pártból is kitették.

fidesz.hu

Vallomása szerint először négy-öt alkalommal ököllel a nő arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egyszer a terasz fából készült korlátjához verte a fejét.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Indexnek azt mondta:

"Amit Balogh József tett, elfogadhatatlan és vállalhatatlan. A Fidesz álláspontja az, hogy nincs az az élethelyzet, amelyben elnézhető lenne, hogy egy férfi megver egy nőt. A nőket tisztelni és szeretni kell, és nem bántani. Balogh József ma már nem tagja a Fidesznek."

Balogh az Indexnek arról beszélt, a kizárás nem lepte meg. A parlamenti képviselői tisztségről viszont továbbra sem mond le.

Természetesen maradok parlamenti képviselő

- mondta.

A bántalmazést korábban egyértelműen tagadta, és azt mondta, barátnője, Terike úgy sérült meg, hogy iszogatott és átesett a család öreg, már majdnem vak komondorán.

Baloghot az ügy kipattanásakor, májusban kizárták a Fidesz frakciójából, de a pártnak akkor tagja maradt. A mentelmi jogát felfüggesztették.