Mesterházy villantott: a stadionpénzekből ingyen gyógyszert adna a gyerekeknek

Tbg
POLITIKA
2013 november 08., 13:58
comments 5

 

Alighogy véget ért az MSZP és az Együtt 2014 jelöltállító dzsemboríja és a jelöltek lefotóztatták magukat az A38 tetején, Mesterházy Attila meglepőt lépett megint.

Gyors kis sajtótájékoztatót tartott, és egy újságírói kérdésre, amely azt tudakolta, Gyurcsány Ferenc pártját, a DK-t akkor teljesen kihagyják-e az együttműködésből, azzal válaszolt:

A kongresszus jó döntéseket hozott, a szövetség pedig erős.

photo_camera Így néznek ki együtt. (Fotó: Tbg)

Viszont Bajnai Gordonnal egyeztetve arra jutottak, hogy az ellenzéki pártok számára is jó együttműködési lehetőség lenne, ha aláírást gyűjtenének azért, hogy a stadionépítésekre szánt forrásokat, inkább a hatéves gyerekek gyógyszerellátásának igyenessé tételére és a kórházi várólisták megszűntetésére fordítsák.

A pártelnök szerint a stadionokra szánt források éppen elegendőek ezekre a célokra is.

Mesterházy ezért aztán arra kérte Gyurcsány Ferenc pártját is, ha jónak látják az ötletet, csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

A politológus most azt mondatja velem, hogy az MSZP elnöke ezzel venné át megint a kezdeményező szerepét a még mindig kissé szétesett baloldalon. Ilyen populista kezdeményezésnek nehéz lenne ellenállni, ráadásul Mesterházy ezt nem úgy képzeli el, hogy az MSZP alatt kéne aláírást gyűjteni. Minden párt ugyanis úgy és ott gyűjt aláírást, amennyit akar, az ötlet viszont az övé.

Az MSZP három hete tartott kongresszust, ahol megpecsételték az Együtt-PM-mel való együttműködést, és nemet mondtak a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció szövetségére.

Ezzel elég sokakat meglepett, pl. a Párbeszéd Magyaorrszágért sajtósa nem is tudott erről a kezdeményezésről, pedig a PM a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 tagja.

Bajnai Gordont is megkérdeztük, és kiderült, valóban beszélt erről Mesterházyval, üdvözlik az ötletet, és ők is szívesen gyűjtenének aláírást ilyesmire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.