Itt a póráztörvény - nem lesz jó kutyának lenni

ÁLLAT
2013 november 10., 21:55

A most benyújtott büntetőjogi salátatörvényben a kormány szigorítani fogja a kutyatartás szabályait. A mostani törvény azzal egészül majd ki, hogy aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen vagy vadászövezetben póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el.

Ez alól a vadászkutyák mellett egyedül triflakereső kutyák lesznek felmentve. Ők (a gazdáik) mondjuk régóta panaszkodnak, hogy nem lehet úgy gombát keresni, hogy pórázon van a kutya.

A mostani törvény azért szigorú, mert a településeken kívül gyakorlatilag minden vadász, vagy természetvédelmi terület, a településeket kivéve.

Az is büntethető lesz, aki felügyelete alatt álló kutyát szájkosár és póráz nélkül tömegközlekedési eszközön szállítja, élelmiszerboltba, közfürdőbe, vagy játszótérre beengedi. Az egyedüli kivétel a vakvezető és a mozgáskorlátozottakat segítő kutya.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.