A föld 7,2 milliárd lakója 1,25 milliárd okostelefont és tabletet vett 2013-ban!

Forrás: Qz.com

Elképesztő tempóban terjednek az okostelefonok és tabletek a világban! 2007-2010 között nulláról százmillió körülire futott fel az eladások száma, 2011-ben már háromszázmilliót, 2012-ben már 750 milliót adtak el, 2013-ban pedig a várakozások szerint minden hatodik földlakóra jut egy okostelefon- vagy tabletvásárlás.

A növekedési ütem alapján 2017-re szinte minden, írni-olvasni tudó földlakóra jutni fog okostelefon és/vagy tablet. Az előrejelzések szerint akkor 4,5 milliárd olvasni tudó ember él majd a Földön, okostelefonból a mostani 1,2 milliárd helyett már 3,2 milliárd lesz, és még közel egymilliárd tablet.

Forrás: Qz.com

Azaz még bőven van növekedési tartalék a már most is évi ezermilliárd dollár körüli bevételt termelő piacon. Egyedül a japán és koreai piac tűnik telítettnek, itt az elmúlt négy évben stagnált a kereslet. Észak-Amerikában és Európában tíz százalék körüli volt az éves növekedés, Kínában és Indiában 40, Latin-Amerikában 25 százalékos a bővülés üteme.

Mindez alapvetően nem a PC-piac rovására történt. Bár ott 2010-ben megálltak, 2012-től pedig elkezdtek visszaesni az eladások, ez egyelőre nem olyan tempójú, mint a mobileszközök piacának robbanásszerű bővülése. Vagyis a mobileszközökkel egyelőre még nem az asztali gépet váltják ki a felhasználók, csak második pécé vagy laptop helyett inkább tabletet vagy okostelefont vesznek.

Forrás: Qz.com

Ha nagy vesztest akarunk keresni, az a Microsoft lesz, ami kezd teljesen eljelentéktelenedni. A saját mobilplatformjuk nem túl sikeres, 2009 óta 90 százalékról 25 százalék alá esett a hálózatba kötött, Microsoft-termékeket használó eszközök aránya.

Via Quartz

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.