A Washington Post felrobbantotta a rasszistabombát

külföld
2013 november 12., 19:20

Egyik vezető publicistájuknak, Richard Cohennek sikerült azt írnia, hogy az amerikaiak többsége öklendezik attól, hogy New York frissen megválasztott, fehér polgármesterének fekete neje van. Egyből fel is robbant az amerikai internet. A Gawker lehülyézte, a Slate pedig azt jósolja, hogy emiatt végre kirúghatják a Posttól.

A cikk amúgy arról szólna, hogy miért nincs semmi esélye egy mérsékelt republikánusnak arra, hogy 2016-ban elnyerje a párt elnökjelöltségét. A magam részéről már ezzel is vitatkoznék, már csak azért is, mert az elmúlt két választáson is mérsékelt politikus nyerte el a jelöltséget. Vagy mert a Tea Party akciói nem voltak túl sikeresek az elmúlt egy hónapban. Vagy mert már Alabamában is az establishment jelöltje nyerte a republikánus előválasztást. Végső soron meg azért, mert ha a republikánusok egy radikálist választanak, akkor be is zárhatják a boltot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.