Nem találnak egy magyart a tájfun sújtotta Fülöp-szigeteken

katasztrófa
2013 november 12., 18:30
photo_camera Reuters

A 28 éves férfi Leyte szigetén volt, ahol a legnagyobb volt a pusztítás. Családja nem tudja elérni, és a külügyminisztériumnak sem sikerült kapcsolatba lépni vele. A Fülöp-szigeteken amúgy nincs magyar nagykövetség, az indonéziai nagykövet van akkreditálva az országba.

A Fülop-szigeteki hatóságok a tájfun után azt közölték az indonéziai magyar nagykövetséggel, hogy nincs magyar áldozat. Ugyanők a tájfun után először összesen négy halottról számoltak be, úgyhogy ez semmit sem jelent. Hivatalosan 1744 halottról tudnak, a becslések szerint tízezernél is többen veszthették életüket.

Abból, hogy az eltűnt magyarral nem tudnak kapcsolatba lépni, még korai volna következtetéseket levonni. A tájfun megsemmisítette a sziget infrastruktúráját, teljes települések vannak elvágva a külvilágtól, sok helyütt a kommunikációs kapcsolat is megszűnt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.