Már Sándor Petőfi is fent van a Facebookon

2013 november 14., csütörtök 15:11

Vajda Éva, a budapesti Madách gimnázium tanára rávette a tanítványait, hogy alkossák meg magyar hírességek Facebook-profiljait, és láss csudát, a gyerekek kötélnek álltak: elkészült

Arany János,

Kölcsey Ferenc,

Petőfi Sándor,

Prielle Kornélia,

Szendrey Júlia

és Vörösmarty Mihály oldala.

petofi

Az eredmény, hogy is mondjuk, olyan diákos, lássuk például Petőfi News Feedjében ez a humoros beszélgetést:

petofi11

Satöbbi satöbbi, de nyilván nem ez a lényeg, hanem hogy a diákokhoz valahogy közelebb hozza ezeket az alakokat, akik több mint száz éve halottak ugyan, mégis le kell belőlük érettségizni. Vajda Éva a Tanárblogon:

11. évfolyamon négy-öt fős csoportokban dolgoztunk, XIX. századi költők Facebook-profilját készítettük el. A csoportok a költők neveit kihúzták, és hat órában, egy hét alatt hozták létre a profilokat (...) A feladat meghatározásában az szerepelt, hogy a profilok alkalmazkodjanak a költők személyiségéhez, és feltétlenül tartalmazzanak széleskörű irodalmi-közéleti i ismereteket. (...) A diákok bevallása szerint nagyon sokat tanultak az egy hét alatt, rengeteg szakirodalmat olvastak el, hogy hiteles legyen az adott profil.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt