Már Sándor Petőfi is fent van a Facebookon

Vajda Éva, a budapesti Madách gimnázium tanára rávette a tanítványait, hogy alkossák meg magyar hírességek Facebook-profiljait, és láss csudát, a gyerekek kötélnek álltak: elkészült

Arany János,

Kölcsey Ferenc,

Petőfi Sándor,

Prielle Kornélia,

Szendrey Júlia

és Vörösmarty Mihály oldala.

petofi

Az eredmény, hogy is mondjuk, olyan diákos, lássuk például Petőfi News Feedjében ez a humoros beszélgetést:

petofi11

Satöbbi satöbbi, de nyilván nem ez a lényeg, hanem hogy a diákokhoz valahogy közelebb hozza ezeket az alakokat, akik több mint száz éve halottak ugyan, mégis le kell belőlük érettségizni. Vajda Éva a Tanárblogon:

11. évfolyamon négy-öt fős csoportokban dolgoztunk, XIX. századi költők Facebook-profilját készítettük el. A csoportok a költők neveit kihúzták, és hat órában, egy hét alatt hozták létre a profilokat (...) A feladat meghatározásában az szerepelt, hogy a profilok alkalmazkodjanak a költők személyiségéhez, és feltétlenül tartalmazzanak széleskörű irodalmi-közéleti i ismereteket. (...) A diákok bevallása szerint nagyon sokat tanultak az egy hét alatt, rengeteg szakirodalmat olvastak el, hogy hiteles legyen az adott profil.

 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.