Szellemként tért vissza a király, hogy kihúzza India gazdaságát a bajból

2013 november 15., péntek 17:21

A történet fantasztikus. Az észak-indiai Uttar Prades állam élő, köztiszteletben álló hindu szent ember, Shobhan Sarkart álmában meglátogatta Rao Ram Baks Szing király szelleme. Az uralkodó élete csúnya véget ért, a britek 1857-ben felakasztották lázadás miatt, a palotáját pedig lerombolták. Ez biztos. Shobhan Sarkar azonban a szellemtől megtudta, hogy a király aggódik az indiai gazdaság állapota miatt, ezért most elárulta, hogy ő bizony elásott ezer tonna aranyat a palotája alatt. Az elég szép pénz amúgy, 50 milliárd amerikai dollár nagyjából.

Shobhan Sarkar írt is a miniszterelnöknek, de mivel nem válaszotlak neki, majdnem véget is ért itt a történet. Azonban az indiai agrárminiszter értesült a történetről, és kétszer is meglátogatta a szent embert. Ilyen hátszéllel neki is kezdtek a kutatásnak október közepén.

Fémkeresőkkel is megdologzták alaposan a palota környékét, ástak is, de eleinte nem találtak semmit. Aztán mégis, néhány csontot és égetett téglát. De folytatták a munkát, mígnem kalcium-karbonát lerakódásokhoz értek. Na itt adták fel végleg, mert a szakemberek szerint nincs rá remény, hogy az üledékes kőzeten túl bármilyen régészeti leletre bukkannának, mivel a második körben már kövekbe ütköztek.

Az indiai kormány 1,6 millió rúpiát (5,6 millió forint) költött a munkálatokra. 

Viszont egyelőre nem tudjuk, hogy végződött mindeközben a hatalmas bejelentés, amiről én Surján László Facebook-oldalán bukkantam. Az egykori népjóléti miniszter ezt írta ki a hét elején:

surján

(MTI/wikipedia)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt