Hektoliterszámra lopták a gázolajat a komármi kikötőben

bűnügy
2013 november 23., 08:41

Csütörtök este lopás közben érték tetten azt a bűnbandát, amely a hatóságok gyanúja szerint 2013 februárja óta a hajóskapitányok tudtával legalább tízezer liter gázolajat csapolt le a komáromi kikötőben várakozó szállítóhajókból.

A csütörtök esti rajtaütés során egy úszódaru személyzetét érték tetten, amint egy hajóból a daru titkos tárolójába fejtették át az üzemanyagot. És nem ez volt az egyetlen alkalom, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint rendszeresen lopták a gázolajat a kikörőben.

A lopott üzemanyagot aztán orgazdáknak értékesítették.

UPDATE 10:02: Újabb részletek derültek ki a lopásról!

A hajók kapitányai előre tudatták a daru bérlőjével, mikor érkeznek és mennyi üzemanyag maradt az uszály tankjában. Az elkövetők alkalmanként 500-4000 liter mennyiségű gázolajat fejtettek le, literenként 150 forintot fizettek a hajó személyzetének. A tettenéréskor az úszódaru titkos tartályában 900 liter gázolaj várt elszállításra. A lopott olajat aztán literenként 300 forintért adták tovább. Ez alapján legalább másfél millió forintot kerestek az üzleten.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.