A Jobbik szerint csalnak a fóti választáson

Varga Zoltán Péter, a párt Pest megyei alelnöke szerint szervezett utaztatás és több kampánycsendsértés történt Fóton, írja az MTI. Szerinte kisbusszal szállították a szavazókat Sikátorpusztáról a fótligeti szavazókörbe. Azt mondta,bizonyítékuk van arra, hogy az MSZP szavazóköri delegáltjának felesége is a kisbusz utasai között volt. Feljelentést is tettek.

A vasárnapi időközi fóti választásnak még tétje is van (szemben a hisztérikus kora őszi bajaival) mert polgármestert és egy képviselőt is választ a város, és ha mindkét helyet az ellenzék viszi, akkor vége lesz a fideszes többségnek.

Bár ez eddig sem volt az igazi a Pest megyei városban, hiszen a mostani választást azért kellett kiírni, mert sokadszorra is összevesztek a kormánypárti fóti politikusok.

Utaztatni tilos

A Fidesznek nincs is saját jelöltje, az egyik civil szervezet elnökét támogatja a párt.

Utaztatni tilos, mert az önkéntesség elvét sértik vele. Baján az egyik körzetben éppen utaztatás miatt kellett megismételni a választ. Akkor a fideszes jelölt érdekében utaztattak, most még nem nyilvános, hogy ki lehet a szervező.

A Jobbik aggodalmát osztja a helyi választási bizottság is. A szavazókat Sikátorpusztáról szállító fehér Volkswagen busz ügyében megállapították a jogsértést, és szintén büntető feljelentést tettek választási csalás miatt.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.