Jó, én nem akarok úgy járni, mint a Hvg.hu, úgyhogy ezt most egyben bemásolom az MTI-ből

Aztán mindenki döntse el, kinek hisz.

Együtt-2014: videó bizonyítja, hogy pénzért szervezetek tüntetőket Bajnai ellen; fideszes polgármester: pénzért nyilatkozhattak a videó szereplői

Budapest, 2013. november 24., vasárnap (MTI) - Az Együtt-PM szerint ötezer forintot ajánlottak fel közmunkásoknak azért, hogy Bajnai Gordon ellen tüntessenek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban - a szervezet szerint ezt egy általuk Kislétán készített, az internetre is feltöltött videofelvétel bizonyítja. Az M1 Híradójának vasárnap este nyilatkozó Madácsi Imre, Kisléta fideszes polgármestere visszautasította a vádat, és szerinte fennáll a gyanú, a videó szereplői pénzért nyilatkoztak.

Az Index vasárnap számolt be arról, hogy az Együtt 2014 állítása szerint néhány kislétai közmunkás ötezer forintot kapott azért, hogy libákkal a kezében tüntessen Bajnai Gordon ellen Nyírbátorban. A portál azt írta, hogy a párt egy másfél perces videót töltött fel az internetre, amiben két ismeretlen, "kikockázott" férfi mesél az esetről. Rácz Krisztina, az Együtt-2014 sajtófőnöke azt mondta az Index-nek, hogy a felvételt kamerával rögzítette egyik aktivistájuk.
Az M1 Híradónak Kisléta fideszes vezetője viszont leszögezte, hogy ő senkinek nem ajánlott pénzt. A polgármester, arról is beszámolt, hogy kész jogi lépéseket tenni az ügyben. A műsor kereste Nyírbátor szocialista polgármesterét is, de őt nem sikerült utolérniük.

A Híradónak nyilatkozott Balla Gábor igazságügyi hangszakértő, aki azt gyanítja: nem spontán beszélgetés zajlik a videón, hanem egy megrendezett jelenet. A szakértő szerint azt hozzáértő stáb készíthette, mert feltűnően jó a hangminősége, ezért biztos benne, hogy speciális mikrofont használtak. Olyan eszközökre volt szükség, amit előre odavihettek és felszerelhettek a szereplőkre - derül ki a híradónak adott nyilatkozatából.
Az Index a felvételről úgy számol be, hogy abból nem derül ki pontosan, hogy az hol, mikor készült és kik szerepelnek rajta, ezért hitelessége vitatható. Az sem derül ki, hogy a tüntetés állítólagos szervezője kicsoda, és van-e valamilyen pártkötődése - tette hozzá a portál.

Rácz Krisztina és a felvétel készítője - aki azt kérte az Indextől, hogy ne árulják el a nevét - a videó készítésének körülményeit úgy írták le, hogy Bajnai Gordon csütörtökön Kislétára látogatott, ahol délelőtt 11-kor romafórumon vett volna részt. A helyszínt visszamondták – hogy miért, azt nem lehet pontosan tudni –, de Bajnai Gordon úgy döntött, hogy ettől függetlenül ellátogat a romagyilkosságok egyik áldozatának sírjához, és beugrik az áldozat családjához is - írja az oldal.

A program szerint Bajnai a délután 15 órakor esedékes temetői látogatás után 16 órakor egy nyírbátori program vendége volt, ahol a szocialisták vezetőjével, Mesterházy Attilával együtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egyéni képviselőjelölteket mutatták be. A másfél perces videó az Együtt-2014 szerint 15 óra előtt, a kislétai temető bejáratánál készült, miután a politikus érkezésére készülődő Együtt-PM stábhoz odalépett egy férfi cigarettát kérni - közölte az Index. Amikor kiderült, hogy a stáb Bajnait várja, a férfi elmesélte, hogy neki és néhány társának felajánlották, hogy kapnak fejenként 5000 forintot, ha vállalják, hogy libával a kezükben várják a 16 órára érkező exkormányfőt Nyírbátorban - írta a hírportál.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.