A kurucinfón cionistázza saját diákja a Berzsenyi Gimnáziumot, a diákok kiálltak az iskola mellett

oktatás
2013 november 25., 16:30
  • Egy névtelenül író diák szerint a Berzsenyi Gimnáziumban cionista agymosás folyik.
  • Az igazgatót nem érdekli, hogy ki írta a levelet.
  • Hétfőn összegyűltek az iskolában, és megbeszélték az ügyet.

Ha egy szóval kellene leírnom az iskolát, akkor csak annyit mondanék, hogy cionista.

Rögtön az első bekezdésben ezt írta a kuruc.infón közölt levelében egy név nélkül író, magát berzsenyis magyar diáknak nevező szerző. A levélben aztán hosszan részletezte, szerinte miért a zsidó agymosás terepe az egyébként szabad szelleműnek tartott budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium.

Izgulunk, mert holnap lesz az osztálykirándulás

Azt írja, a falakon zsidó ünnepekről szóló, és sárga csillagos poszterek sorakoznak. Az is fájt neki, hogy az október 23-ai ünnepségen csak a Megáll az időt nézték meg, míg a holokauszt-napi megemlékezést már fél évvel korábban elkezdték szervezni. Szerinte a diákok agymosásban vesznek részt a Páva utcai emlékközpontban, és zavarja az is, hogy az egyik osztály az osztálykiránduláson Auschwitzba látogatott.

photo_camera A Berzsenyi Gimnázium

Ezen kívül:

Társadalomismeret órán a cigányok integrációjának az előnyéről „tanultunk”. Ami igazából arról szólt, hogy a cigányok mennyire jó emberek, és hogy nem szabad őket kirekeszteni... Természetesen a tanár kíváncsi volt a mi véleményünkre is. Közöltük is, hogy nem értünk vele egyet, de a tanár képtelen volt ezt elfogadni, és tovább folytatta a saját eszméjének az átadását.

A cikket elég sok berzsenyis diák kommentelte, döntően kiálltak az iskola mellett. Amellett, hogy jellemzően hülyeségnek tartották a levelet, példákat is felhoztak amellett, hogy a Terror Házába és Erdélybe is ugyanúgy ellátogattak. A falon pedig dinós poszterek is ugyanúgy vannak, mint zsidó ünnepekről szólók. A kommentek részben a kuruc cikke alatt, részben ezen a fórumon követhetőek.

Az írás tartalmával egyáltalán nem foglalkozunk. Nem akarjuk tudni, ki írta, nem is fogunk utánanézni

- mondta Somogyi László igazgató. aki szerint az iskolában egyébként sem foglalkoztak volna egy szalonképtelennek tartott oldalra felkerülő cikkel. A tanárokat és a gyerekeket viszont annyira érdekelte a dolog, hogy ma megvitatták ezt.

“Mindent ugyanúgy fogunk csinálni, mint eddig. A visszajelzés természetesen fontos, ezért ha egy diák a nevével vállalná az iskola kritikáját, akkor foglalkoznánk azzal is.”

Az igazgató arra viszont nagyon büszke, ahogy a berzsenyis diákok arccal és névvel megvédték az iskolát a kurucinfón.

Ha kéri, őt is megvédem

"Ha bárkit a véleménynyilvánítása miatt atrocitás ér, személyesen fogom megvédeni. Ez a levél írójára is vonatkozik. Ha vállalja, aki írta, és azt mondja, őt emiatt megtámadják, és az én védelmemet kéri, ugyanúgy meg fogom  védeni őt is" – mondta. Igaz, hozzátette azt is, abban sem teljesen biztosak, hogy valóban egy berzsenyis diák írta azt.

A diákokat hétfőn összehívták a nagyszünetben, ahol az igazgató elmondta ezeket a gondolatait. A beszédet nagy taps fogadta, és néhány diák hozzá is szólt.

“Olyanok voltak ezek a hozzászólások, amik megerősítettek abban, hogy érdemes ezt a pályát tovább csinálni.”

Az igazgató annak a diáknak a hozzászólását dicsérte leginkább, aki azt mondta, az iskola szellemiségéhez hozzátartozik, hogy ezeket a véleményéket is elfogadják.

Az ügy az iskola részéről le van zárva.

A Berzsenyi Dániel Gimnáziumot 1858-ban alapították. Itt tanult többek között Hajós Alfréd, Karinthy Frigyes és Soros György is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.