MTK ellen barátságos meccsen bundázhattak szlovák focisták

bűnügy
2013 november 25., 16:57

A szlovák rendőrség őrizetbe vett két játékost, akik a gyanú szerint 2011-ben az MTK és a cseh Bohemians elleni barátságos meccsek eredményeit manipulálták. Az FC Nitra két játékosa a hatóságok szerint minimum ötezer eurót kaphatott azért, hogy csapatuk ne csak kikapjon két góllal a magyarok ellen, de úgy, hogy az MTK négy vagy több gólt szerezzenek. A meccset 6-3-ra nyerte az MTK.

A Bohemians elleni meccsen is ötezer euró volt a tét, itt legalább három gólnak kellett születnie, a végeredmény 2-1 lett.

Ha beigazolódnak a vádak, akkor akár nyolc évet is kaphatnak. További két személyt is megvádoltak, őket lefizetéssel vádolják.

Mondjuk az, hogy az FC Nitra-MTK barátságos mérkőzésre egyáltalán lehet bárhol fogadni, önmagában felveti a bűnpártolás kérdését.

(via Bumm.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.