Iskolásoktól elkobzott tárgyak kerültek egy múzeumba

2013 november 27., szerda 19:03
14

Guy Tarrant veterán tanár és művész iskolásoktól elkobzott tárgyakból nyitott kiállítást. Ezeket mind londoni iskolásoktól gyűjtötték be 150 különböző iskola tanárai 30 év alatt. Tarrantnek több tanár is felajánlotta a gyűjteményét, így nyolc vitrint tudott velük megtölteni a Victoria & Albert Museum of Childhoodban.

gyerekektől elkobzott tárgyak

A gyerekektől a gonosz tanárok legyúltak mindent, amit megkívántak: köpőcsövet, matricát, plüssállatot, kitűzőt, számológépet, rágót, mobilt, harci kártyát, labdát, fingerboardot, válogatás-cd-t, tamagoccsit, papírcsákót és bármit, amire rá tudták tenni a mocskos mancsukat.

A kiállítás árulkodik London etnikai összetételéről, a fiúk és lányok közti különbségről és a különböző évtizedekről. A gyűjteményben van szikh tőr is, ami jól érzékelteti a növekvő szikh populációt Angliában. A Gameboy, a Star Wars-játékok és a troll babák pedig a 90-es éveket mutatják be. Az is sokat elárul a nemeket célzó marketingről, hogy a lányok elkobzott tárgyaival megtöltött vitrinben sokkal több a rózsaszín. (Slate)