Iskolásoktól elkobzott tárgyak kerültek egy múzeumba

Guy Tarrant veterán tanár és művész iskolásoktól elkobzott tárgyakból nyitott kiállítást. Ezeket mind londoni iskolásoktól gyűjtötték be 150 különböző iskola tanárai 30 év alatt. Tarrantnek több tanár is felajánlotta a gyűjteményét, így nyolc vitrint tudott velük megtölteni a Victoria & Albert Museum of Childhoodban.

gyerekektől elkobzott tárgyak

A gyerekektől a gonosz tanárok legyúltak mindent, amit megkívántak: köpőcsövet, matricát, plüssállatot, kitűzőt, számológépet, rágót, mobilt, harci kártyát, labdát, fingerboardot, válogatás-cd-t, tamagoccsit, papírcsákót és bármit, amire rá tudták tenni a mocskos mancsukat.

A kiállítás árulkodik London etnikai összetételéről, a fiúk és lányok közti különbségről és a különböző évtizedekről. A gyűjteményben van szikh tőr is, ami jól érzékelteti a növekvő szikh populációt Angliában. A Gameboy, a Star Wars-játékok és a troll babák pedig a 90-es éveket mutatják be. Az is sokat elárul a nemeket célzó marketingről, hogy a lányok elkobzott tárgyaival megtöltött vitrinben sokkal több a rózsaszín. (Slate)