Iskolásoktól elkobzott tárgyak kerültek egy múzeumba

oktatás
2013 november 27., 20:03

Guy Tarrant veterán tanár és művész iskolásoktól elkobzott tárgyakból nyitott kiállítást. Ezeket mind londoni iskolásoktól gyűjtötték be 150 különböző iskola tanárai 30 év alatt. Tarrantnek több tanár is felajánlotta a gyűjteményét, így nyolc vitrint tudott velük megtölteni a Victoria & Albert Museum of Childhoodban.

gyerekektől elkobzott tárgyak

A gyerekektől a gonosz tanárok legyúltak mindent, amit megkívántak: köpőcsövet, matricát, plüssállatot, kitűzőt, számológépet, rágót, mobilt, harci kártyát, labdát, fingerboardot, válogatás-cd-t, tamagoccsit, papírcsákót és bármit, amire rá tudták tenni a mocskos mancsukat.

A kiállítás árulkodik London etnikai összetételéről, a fiúk és lányok közti különbségről és a különböző évtizedekről. A gyűjteményben van szikh tőr is, ami jól érzékelteti a növekvő szikh populációt Angliában. A Gameboy, a Star Wars-játékok és a troll babák pedig a 90-es éveket mutatják be. Az is sokat elárul a nemeket célzó marketingről, hogy a lányok elkobzott tárgyaival megtöltött vitrinben sokkal több a rózsaszín. (Slate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.