Iskolásoktól elkobzott tárgyak kerültek egy múzeumba

oktatás
2013 november 27., 20:03
comments 14

Guy Tarrant veterán tanár és művész iskolásoktól elkobzott tárgyakból nyitott kiállítást. Ezeket mind londoni iskolásoktól gyűjtötték be 150 különböző iskola tanárai 30 év alatt. Tarrantnek több tanár is felajánlotta a gyűjteményét, így nyolc vitrint tudott velük megtölteni a Victoria & Albert Museum of Childhoodban.

gyerekektől elkobzott tárgyak

A gyerekektől a gonosz tanárok legyúltak mindent, amit megkívántak: köpőcsövet, matricát, plüssállatot, kitűzőt, számológépet, rágót, mobilt, harci kártyát, labdát, fingerboardot, válogatás-cd-t, tamagoccsit, papírcsákót és bármit, amire rá tudták tenni a mocskos mancsukat.

A kiállítás árulkodik London etnikai összetételéről, a fiúk és lányok közti különbségről és a különböző évtizedekről. A gyűjteményben van szikh tőr is, ami jól érzékelteti a növekvő szikh populációt Angliában. A Gameboy, a Star Wars-játékok és a troll babák pedig a 90-es éveket mutatják be. Az is sokat elárul a nemeket célzó marketingről, hogy a lányok elkobzott tárgyaival megtöltött vitrinben sokkal több a rózsaszín. (Slate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.