241 millió forintnyi ékszert raboltak el fegyveresek Párizsban

Az első vizsgálatok szerint a Párizs központjában, a Vendome tér közelében található Audemars Piguet ékszerüzletben, a Saint-Honoré utcában, a rablók pisztollyal fenyegették meg az eladókat, majd több luxusórát elvittek. A kár 800 ezer euró (241 millió forint). A fegyveres rablóknak sikerült elmenekülniük a helyszínről.

Yoan Maras, az Alliance rendőri szakszervezet képviselője a France Info hírrádióban elmondta: délután 3 óra tájban egy férfi és egy nő lépett be az üzletbe, nem viseltek álarcot. Amíg a férfi a revolverét az eladókra fogta, a nő 20 órát rakott el. Nem törtek össze semmit, miután az órák szabadon hozzáférhetők voltak.

Szeptember elején egy másik ékszerboltot is kiraboltak a Vendome téren. Akkor egymillió euróra (300 millió forintra) volt becsülhető a kár.

Októberben pedig egy 15 főből álló fegyveres kommandó a Vacheron Constantin márka párizsi üzletét rabolta rekordidő alatt. A volt Jugoszlávia tagállamaiból származó rablókat akkor néhány órán belül előállították.

Franciaországban az elmúlt egy évben megemelkedett az üzletekben elkövetett fegyveres rablások száma: havonta 200-400 ilyen eset történik, és főleg az ékszerboltok érintettek. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.