A 4K! elnöke befizette az áfát 1 gramm fű után, majd elszívott egy füves cigit, ezért előállították

2013 december 5., csütörtök 17:57
39

Istvánffy András jelképesen befizette 1 gramm marihuána után az áfát a Nádor utcai NAV irodánál, majd nyilvánosan elszívott egy füves cigarettát. A rendőrség őrizetbe vette a legalizációért kampányoló 4K! elnökét.

Istvánffy András rápöffent a szerre (Fotó: 4K! / Facebook)

Istvánffy elmondta, hogy személy szerint ritkán él marihuánával, a füves cigarettát a gimnázium végén próbálta ki.

„Nem személyes úri passzióból gyújtok most rá nyilvánosan füves cigire, hanem polgári ellenállásként, mert tűrhetetlenné vált a képmutatás. Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző”

– mondta a NAV előtt. (A demonstrációra korábban már hívták a szimpatizánsaikat.)

Istvánffyt most az V. kerületben várják a rendőrskapitányság előtt (Fotó: 4K! / Facebook)

„A vizeletvizsgálat és az eljárás elindítása után, 1-2 óra múlva engedik el Istvánffy Andrást. De ha rajtuk múlik, három napig is bent tarthatják, csak azért, mert adót akart fizetni” – írja a párt a Facebookon.

A fű feketepiaci ára ma kb. 2000 forint. Az 1 gramm fű után járó 540 forint áfát a 4K! elnöke egy borítékba helyezte és kiragasztotta a NAV irodára. A párt közleményében az áll:

„Kik a valódi bűnözők? A hétköznapi emberek, akik nincsenek rendesen bejelentve a munkahelyükön, akik nem tudják kifizetni a tömegközlekedés horribilis árát, akik alkohol helyett fűvel kapcsolódnak ki egy este? Vagy azok a nagyvállalatok, akik milliárdos tételben csalnak áfát, és azok az oligarchapártok, akik megakadályozzák, hogy kiderüljön az igazság a NAV-botrányban? [...] Az oligarchapártok olyan törvényeket alkotnak, amik a hétköznapi embereket csalásra kényszerítik. A kis- és középvállalkozásokat sújtó túlzott adók miatt ma többnyire csak olyan munkahelyeket talál a dolgozó ember, amik nincsenek tisztességesen bejelentve. Az állam, miközben legalizálja a házi pálinkafőzést, a marihuána milliárdos piacát átengedi a maffiának, és bűnözőnek tekinti a hétköznapi, dolgozó embereket, akik fűvel kapcsolódnak ki.”

A 4K! szerint a NAV-nak be kellene szednie az adót a nagyvállalatoktól, be kellene szednie az adót a marihuána után is, és

„a rendőrségnek a valódi bűnözőket kellene üldöznie, a hétköznapi emberek cseszegetését pedig abba kellene hagynia”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt