Budai Gyula gyanús földügyletekre akadt, most éppen a Világgazdaság felelős szerkesztőjénél

Még hogy nem történik semmi a gyanús földbirtokkérelmek körül. Budai államtitkár éppen most tett feljelentést, mert olyan eset jutott tudomására, ahol egyesek olyan földekre adtak be támogatási kérelmet, amihez nem sok közük volt. Az egyik érintett a Magyar Nemzet információi szerint Újvári Miklós, a gazdasági lap szerkesztője. Ezt Budai meg is erősítette a lapnak.

A Fideszhez közel álló Magosz Pest megyei alelnöke, Péter Mihály közölte azt, hogy az ő családi földjeikre jelentkezett rá a Világgazdaság "kormányellenes cikkeiről ismert" felelős szerkesztője. Amikor ezt jelezték neki, Újvári lejelentkezett a területről, ugyanakkor nem akart adatainak jogosulatlan kezelése miatt feljelentést tenni. Péter szerint Újvári, vagy pedig a nevében valaki, más Pest megyei területekre is támogatási kérelmet nyújtott be.

Budai szerint a mostani esetek körülményei arra utalnak, nem egyszerű csalássorozatról van szó. Ezt már régóta mondják amúgy sokan ellenzéki sorokból is.

Bizonyos körök Budai szerint, mindent megtennének azért, hogy kormányellenes hangulatot szítsanak a gazdák körében. (via Magyar Nemzet/HVG)