Lemondott a zöldhatóság főigazgatója

politika
2013 december 11., 18:44
comments 44
  • Kamu volt a diplomája.
  • Amikor ezzel szembesítették, először alaptalan rágalmazásról beszélt.

Felmentését kérte az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója, Tolnai Jánosné Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta.

photo_camera Tolnai Jánosné korábban

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett"

- írja közleményében Tolnai Jánosné.

Nem létező szak

A "személyét ért támadások" alatt azt érti, hogy kiderült, az életrajzában megjelölt kar és szak nem létezett az egyetemen, amin a kormánytisztviselő állítása szerint végzett. Utána nem emlékezett, hogy mikor és mit végzett.

Ezek után Jávor Benedek, a PM parlamenti képviselője rákérdezett az Óbudai Egyetemnél, hogy mégis mi a helyzet ezzel a papírral.  A vitatott diplomát kiadó Kandó Kálmán Műszaki Főiskola jogutódjaként működő egyetem válaszában azt írja, hogy a főigazgató önéletrajzában szereplő diploma nem létezik.

Bárkit bemocskolnak

Amikor a képviselő először állt elő ezzel, az OKTVF közölte, elképedve állnak "az Együtt-PM társelnökének alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt".

"Bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni"

- mondták akkor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.