Lemondott a zöldhatóság főigazgatója

2013 december 11., szerda 18:44
45
  • Kamu volt a diplomája.
  • Amikor ezzel szembesítették, először alaptalan rágalmazásról beszélt.

Felmentését kérte az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója, Tolnai Jánosné Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta.

Tolnai Jánosné korábban

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett"

- írja közleményében Tolnai Jánosné.

Nem létező szak

A "személyét ért támadások" alatt azt érti, hogy kiderült, az életrajzában megjelölt kar és szak nem létezett az egyetemen, amin a kormánytisztviselő állítása szerint végzett. Utána nem emlékezett, hogy mikor és mit végzett.

Ezek után Jávor Benedek, a PM parlamenti képviselője rákérdezett az Óbudai Egyetemnél, hogy mégis mi a helyzet ezzel a papírral.  A vitatott diplomát kiadó Kandó Kálmán Műszaki Főiskola jogutódjaként működő egyetem válaszában azt írja, hogy a főigazgató önéletrajzában szereplő diploma nem létezik.

Bárkit bemocskolnak

Amikor a képviselő először állt elő ezzel, az OKTVF közölte, elképedve állnak "az Együtt-PM társelnökének alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt".

"Bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni"

- mondták akkor.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt